Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Robert Negoiță la RFI: Închiderea școlilor ar fi ultima măsură la care ar trebui să ne gândim

Robert Negoita inchidere scoli.jpg

Robert Negoiță ar prefera ca școlile să rămână deschise în București (Sursa foto: Facebook/Robert Negoiță)
Robert Negoiță ar prefera ca școlile să rămână deschise în București (Sursa foto: Facebook/Robert Negoiță)

Decalarea programului de lucru este o măsură foarte bună, însă închiderea școlilor din București ar fi ultimul lucru la care ar trebui să se gândească autoritățile, declară la RFI primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Rata de infectare din București a depășit șase cazuri de Covid-19 la mia de locuitori.

Robert Negoiță consideră că decalarea programului de lucru ar fi o măsură bună: ”Decalarea programului consider că este o măsură foarte bună, să nu intre la lucru, mai ales acolo unde e mult personal, cum sunt instituțiile publice, dar nu numai, să nu se intre la oră fixă, adică la ora 8 sau 7.30, ci să se facă un program astfel încât pe durata a jumătate de oră sau o oră să fie intrarea, astfel încât să se evite aglomerația la intrare”.

Primarul Sectorului 3 spune însă că închiderea școlilor este ultimul lucru la care ar trebui să se gândească autoritățile: ”Mi-e greu să mă pronunț, dar din perspectivă umană și ca tată, cred că ar fi ultima măsură la care ar trebui să ne gândim, pentru că elevii au nevoie să meargă la școală, au nevoie să iasă din casă, au nevoie să învețe, să socializeze, au nevoie de școală, au nevoie de normalitate. Deja, începe să se resimtă foarte tare oboseala populației, care suportă din ce în ce mai greu aceste măsuri de restricție”.

Întrebat de ce nu se iau totuși măsuri mai dure în București, ținând cont de rata mare de infectare și dacă ezitarea autorităților are de-a face cu faptul că măsurile ar fi nepopulare, Robert Negoiță a răspuns: ”Cred că orice lider trebuie să fie cu mare atenție și la dorința cetățenilor sau mai ales la dorința, la opinia, altfel, ne situăm în afară. Evident că atunci când situația este foarte gravă, pot fi luate măsuri temporar și mai nepopulare, dar deja măsurile pe care le avem acum sunt nepopulare, haideți să acceptăm că normalitatea este aceea de a le implementa corect, or aici avem ceva dificultăți”.

 
Robert Negoiță, despre măsurile care se impun în București, după creșterea ratei de infectare