Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ionuț Moșteanu (Comisia de Transporturi), despre protestul de la metrou: Imoral și nedemn

ionut_mosteanu_protest_metrou_imoral_nedemn.jpg

Protest la metrou, vineri, 26 martie 2021 (Sursa foto: Facebook/Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou)
Protest la metrou, vineri, 26 martie 2021 (Sursa foto: Facebook/Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou)

Protestul de vineri de la metrou este greu de acceptat, declară la RFI liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu, membru al Comisiei pentru Transporturi din Camera Deputaților. Sindicaliștii au blocat șinele de tren la Piața Unirii, lucru ce a făcut imposibilă pornirea garniturilor, spre nemulțumirea miilor de bucureșteni care au fost nevoiți din acest motiv să se înghesuie în transportul de suprafață. Protestul are loc la o zi după ce conducerea Metrorex a dat ca termen limită data de 2 aprilie pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou, deținute de firma sindicatului condus de Ion Rădoi.

Ionuț Moșteanu spune despre protestul de la metrou că ”toată povestea are legătură cu faptul că după 20 de ani, ministrul Drulă și conducerea nouă a Metrorexului au tăiat accesul domnului Rădoi la banii publici, banii noștri, ai tuturor, pentru că este absolut imoral ca un lider de sindicat să administreze niște spații publice și să facă milioane din acești bani, în condițiile în care compania cere în fiecare an bani de la stat”.

Deputatul critică poziționarea sindicatului de la metrou, condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi: ”Să ceri o subvenție dublă, să iei tu la sindicat banii din închirierea spațiilor de la metrou și să-ți mai mărești și salariile cu 18% într-un an de pandemie, în condițiile în care ni s-a spus tuturor că trebuie să fim solidari, să strângem cureaua și așa mai departe, mi se pare greu de acceptat, absolut imoral, ca să nu folosesc un cuvânt mai dur. Ei folosesc acest mod de luptă, ei îi zic sindicală, mie mi se pare o presiune mai degrabă apropiată de cea pe care o fac anumite grupuri de interese mai de la marginea societății, nu este demn ce fac acești oameni”.

 
Ionuț Moșteanu, despre protestul de la metrou