Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PSD susține că orice legătură cu liderul sindical de la metrou, ex-parlamentar PSD, a încetat în urmă cu 13 ani

7642980-mediafax_foto-andreea_alexandru.jpg

Președintele Sindicatului Liber Metrou (USLM), Ion Rădoi. A fost deputat și apoi senator PSD în mandatele 2000 – 2004 și 2004 – 2008.
Sursa imaginii: 
Mediafax Foto / Andreea Alexandru

PSD îi cere premierului Cîțu și guvernării PNL-USR-Plus să înceteze „diversiunea mincinoasă și să caute soluții, în favoarea bucureștenilor, pentru gestionarea și dezamorsarea conflictului de muncă de la compania Metrorex pe care o au în subordine”. Șeful Guvernului spune că greva de la metrou este o acțiune ilegală organizată de un fost parlamentar PSD care vrea să-și păstreze „sinecurile”.

Orice legătură cu Ion Rădoi a încetat în urmă cu 13 ani, iar trimiterile făcute de Florin Cîțu la apartenența politică, cu scopul de a insinua că protestele de la metrou ar avea un substrat politic, reprezintă o tentativă de manipulare a opiniei publice, transmit social-democrații, potrivit Mediafax.

Prim-ministrul Cîțu trebuie să înceteze imediat insinuările că protestele de la Metrorex ar avea un substrat politic. Partidul Social Democrat denunță tentativa Guvernului Cîțu de a prezenta conflictul de muncă de la Metrorex într-o cheie politică. Spre deosebire de relația dintre Cîțu și bănci, pe vremea când acesta făcea atacuri speculative la moneda națională, orice legătură dintre PSD și președintele organizației sindicale „Unitatea” Sindicatul Liber Metrou, Ion Rădoi, a încetat în urmă cu 13 ani. Prin urmare, trimiterile făcute de Cîțu la apartenența politică pe care liderul sindical a avut-o cu mult timp în urmă, cu scopul evident de a insinua că protestele de la metrou ar avea un substrat politic, reprezintă o tentativă dezgustătoare de manipulare a opiniei publice”, transmit social-democrații.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, denunță „diversiunea” Guvernului Cîțu: „Terminați cu propaganda! Voi ați pus conducerea Metrorex care trebuie acum să ia măsuri! Deblocați traficul, aplicați legea în conflictul pe care voi l-ați creat și lăsați fake-news-urile menite să acopere carantinarea țării! Mâine, după ce această petardă va dispărea, românii vor sta în continuare în case, nu vor avea bani și nici testare și vaccinare!”.

PSD îi solicită premierului Cîțu și guvernării PNL-USRPlus să înceteze „diversiunea mincinoasă și să caute soluții, în favoarea bucureștenilor, pentru gestionarea și dezamorsarea conflictului de muncă de la compania Metrorex pe care o au în subordine”.

Premierul Florin Cîțu susține că greva de la metrou este o acțiune ilegală organizată de un fost deputat PSD care vrea să-și păstreze „sinecurile”. Cîțu i-a cerut ministrului de Interne, Lucian Bode, să ia măsuri urgente.

Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal. Despre asta este acțiunea ilegală care a blocat metroul în această dimineață”, a scris premierul Florin Cîțu pe Facebook.

Circulaţia trenurilor de metrou este afectată vineri de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, care au blocat calea de rulare, împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunță Metrorex.