Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Muraru: Amenințarea cu moartea primită de Maia Morgenstern e și o urmare a degradării discursului public și politic

Alexandru Muraru amenintare moarte Maia Morgenstern.jpg

Maia Morgenstern, amenințată cu moartea (Sursa foto: maia-morgenstern.com)
Maia Morgenstern, amenințată cu moartea (Sursa foto: maia-morgenstern.com)

Amenințarea cu moartea primită de actrița Maia Morgenstern este un lucru grav, care trebuie anchetat de autorități. O spune la RFI reprezentantul special al Guvernului pentru combaterea antisemitismului și xenofobiei, Alexandru Muraru.

Poliția a deschis o investigație, după ce actrița Maia Morgenstern a postat pe Facebook un mesaj cu amenințări cu moartea și jigniri, primit pe adresa de e-mail a Teatrului Evreiesc de Stat.

Scrisoarea este semnată ”din partea partidului AUR”, iar autorul ei amenință că va incendia teatrul cu toți actorii din el.

Liderul formațiunii extremiste AUR George Simion spune că este ”o intoxicare incalificabilă ce trebuie pedepsită”.

Alexandru Muraru crede că asemenea incidente sunt încurajate de degradarea discursului politic și public, inclusiv în Parlament: ”Privesc cu îngrijorare această situație, pentru că ea vine ca urmare a unor acțiuni repetate care s-au petrecut în ultimele săptămâni și luni. Ele vin în urma unei degradări constante a discursului public și politic din România, începând cu campania pentru alegerile parlamentare de anul trecut și culminând cu ascensiunea în Parlament a unui partid de natură neofascistă și care folosește de câteva luni tribuna Parlamentului, cu exactitate, tribuna Senatului României, pentru a face elogii la adresa persoanelor condamnate pentru crime de război și a supune unui examen critic o reconsiderare a faptelor istorice care au condus la exterminarea aproape a unei jumătăți din minoritatea evreiască din România”.

 
Alexandru Muraru, despre amenințarea cu moartea primită de Maia Morgenstern