Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Andrei Baciu (MS): Vor exista centre mobile de vaccinare/În aprilie vin trei milioane de doze

andrei_baciu_centre_mobile_vaccinare_aprilie_milioane_doze.jpg

Andrei Baciu anunță centre mobile de vaccinare pentru localitățile îndepărtate (Sursa foto: Facebook/Andrei Baciu)
Andrei Baciu anunță centre mobile de vaccinare pentru localitățile îndepărtate (Sursa foto: Facebook/Andrei Baciu)

România este în grafic în privința campaniei de vaccinare, ba chiar a reușit să atingă mai repede câteva obiective importante. Iată ce declară la RFI Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Andrei Baciu spune că România este în grafic în privința campaniei de vaccinare anti-Covid-19: ”În luna aprilie vor veni peste 3,1 milioane de doze, ceea ce ne va permite expandarea activităților de vaccinare în România, astfel încât să putem să ne atingem obiectivele propuse. Suntem în grafic față de obiectivele pe care ni le-am propus inițial, chiar am reușit să atingem mai repede câteva obiective importante. Două milioane de persoane vaccinate avem în momentul de față, ceea ce este un real câștig din punctul de vedere al sănătății publice”.

Secretarul de stat anunță că vor exista și centre mobile de vaccinare: ”În perioada următoare, vom deschide și alte mecanisme. În primul rând, vom suplimenta centrele de vaccinare, am făcut-o de mai multe ori în ultimele săptămâni, dar vom continua acest demers. Suplimentar, foarte important, două aspecte semnificative. Unu: centre mobile de vaccinare, care reprezintă de fapt containere care sunt transportate în localități, în sate, în comune îndepărtate și vor avea rolul și misiunea de a oferi posibilitatea vaccinării tuturor celor din comunitatea respectivă. Acesta este un prim aspect important. Un al doilea aspect esențial este implicarea medicilor de familie, pe care o plănuim a fi aplicată cât mai repede cu putință în luna aprilie”.

 

Citiți aici opinia profesorului Răzvan Cherecheș despre noile restricții: https://www.rfi.ro/social-132263-cat-cum-ajuta-noile-restrictii-luna-vacanta-elevi

 
Andrei Baciu, despre centrele mobile de vaccinare și dozele care vor intra în România în perioada următoare