Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Prefectul Capitalei: Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească

După violenţele produse în centrul Bucureştiului la finalul manifestaţiei de aseară împotriva restricţiilor, prefectul Capitalei Alin Stoica a declarat marți dimineață că aceia care au instigat la violenţă trebuie să plătească, adăugând că, în opinia sa, cei cărora le pasă mai mult de promovarea propriei imagini decât de interesul general al românilor şi al statului nu sunt patrioţi, transmite news.ro.

”Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească.  Cei care instigă la nerespectarea măsurilor punând în pericol sănătatea românilor, cei care instigă la violentă impotria organelor de ordine ale statului, cei cărora le pasă mai mult de promovarea propriei imagini decât de interesul general al românilor şi al statului nu sunt patrioţi.  Sunt patrioţi cei care au protejat statul de drept, cei care au refuzat să răspundă la provocări pentru a nu pune în pericol oamenii care manifestau paşnic”, a scris pe Facebook prefectul Capitalei.

El îi felicită pe jandarmi atât pentru calmul de care au dat dovadă şi care a dus la protejarea cetăţenilor paşnici, dar şi pentru fermitatea şi profesionalismul cu care au oprit violenţele de azi noapte.

”De asemenea, le mulţumesc tuturor celor care respectă măsurile şi care înţeleg că disconfortul creat de acestea este un preţ mic pentru sănătatea şi viaţă celor dragi”, a afirmat prefectul.

Reprezentanţii Jandarmeriei au anunțat că au fost identificate 188 de persoane implicate în incidente, iar 12 jandarmi au fost răniţi, trei ajungând la spital.

Potrivit Jandarmeriei ”un grup de manifestanţi s-a aşezat pe carosabil, trei persoane au încercat să iasă din coloana de manifestanţi, iar la intervenţia jandarmilor au devenit violenţi şi au aruncat cu pietre în jandarmi, lor alăturându-li-se şi alţi protestatari”.

Poliţia Capitalei a declanşat cercetări pentru ultraj, dar şi pentru tulburarea ordinii publice, distrugere, distrugere prin incendiere.

Au fost distruse mai multe vitrine, tonomate de alimente, mobilier stradal, staţii de autobuz, geamuri ale mijloacelor de transport.

Au fost date 222 de amenzi în valoare de peste 200 de mii de lei, opt fiind acordate organizatorilor.