Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Daniel Fenechiu (PNL): Degenerarea protestelor față de restricții este inadmisibilă

Daniel Fenechiu crede că Executivul nu ar trebui să cedeze în fața străzii (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Alexandru Dobre)

Guvernul nu ar trebui să facă un pas înapoi legat de restricții, în fața unor manifestări de stradă care degenerează, declară la RFI senatorul PNL Daniel Fenechiu. El consideră inadmisibile protestele care încalcă legea, cum au fost cele de luni seară din mai multe orașe ale țării.

Daniel Fenechiu spune despre protestele față de restricții că ele sunt acceptabile atâta vreme cât respectă legea: ”Nu cred că este o surpriză pentru nimeni faptul că la nivel european există un fenomen de proteste și fără discuție România nu putea să facă notă discordantă. Pe de altă parte, întotdeauna când există măsuri restrictive ale dreptului la liberă circulație, există nemulțumiri care sunt cât se poate de firești, dacă rămân la stadiul de nemulțumiri, însă în situația în care ele degenerează și duc la anumite tipuri de acțiuni, cum au fost cele de aseară, în care s-a depășit timpul în care cetățenii aveau potrivit legii posibilitatea să se găsească în aer liber, care încalcă regulile privind păstrarea unei distanțe și așa mai departe, devin deja și intră în zona inadmisibilului”.

Senatorul PNL crede că Guvernul Cîțu nu ar trebui să cedeze în fața protestelor de stradă față de noile restricții: ”Nu cred că un pas înapoi ar trebui făcut vreodată în fața unor manifestări de acest gen. Deci nu, cu siguranță, acest tip de manifestări nu trebuie să genereze pași înapoi ai Guvernului. Însă dacă în evaluarea constantă pe care orice autoritate o face activității pe care o are, Guvernul constată că sunt măsuri care pot fi îmbunătățite sau că există și alte perspective, fără discuție, întotdeauna, măsura care trebuie luată trebuie să fie măsura care e cea mai bună generatoare de efecte”.