Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Pîrvulescu: Protestele, structurate de AUR în jurul unui fel de miliții paramilitare

Partidul AUR profită de pandemie, pentru a deveni principalul beneficiar politic al nemulțumirilor sociale legate de criza sanitară și economică. O spune la RFI politologul Cristian Pîrvulescu, după manifestațiile față de restricții, de luni seară, din mai multe orașe ale țării, care au escaladat pe alocuri.

Cristian Pîrvulescu declară că formațiunea radical-naționalistă AUR organizează protestele de stradă antirestricții pentru a crește politic: ”Cred că AUR fără pandemie ar fi avut foarte multe dificultăți electorale. Așa cum s-a întâmplat și în alte părți ale lumii pentru anumite mișcări extremiste, care practică un limbaj radical și care se unesc în jurul unei anumite interpretări a libertății și AUR a profitat de pandemie, de nemulțumiri sociale, economice, culturale, religioase, pentru a deveni la nivel politic principalul beneficiar al lor”.

În opinia sa, ”AUR încearcă să-și consolideze poziția, mergând pe linia naționalismului radical, în acest moment, pentru că liderul naționalist al partidului, copreședintele Simion este cel care a organizat aceste manifestări la nivel național, în general structurate în jurul unui fel de miliții paramilitare, pe care le-am mai văzut în acțiune și care sunt bazate foarte mult pe galeriile de fotbal”.

 
Cristian Pîrvulescu, despre AUR și protestele de stradă față de restricții