Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rusia: Încă un medic a murit la spitalul unde a fost îngrijit Alexei Navalnîi

navalni.jpg

Sursa imaginii: 
Peter Rigaud / DER SPIEGEL

Șeful secției de traumatologie și ortopedie a spitalului din Omsk a „decedat prematur” di cauza unui accident vascular cerebral. La începutul lunii februarie, un coleg de al acestuia a murit la fel de neașteptat.

La distanță de câteva săptămâni, decesul unui al doilea medic din spitalul în care a fost încarcerat și îngrijit opozantul rus ridică semne de întrebare. La Omsk, în Rusia, Șeful secției de traumatologie și ortopedie – Agishev Rustam Gabbasovich, a decedat la sfârșitul săptămânii trecute, anunță RadioFreeLiberty / RadioEurope, care a preluat un anunț al conducerii unității medicale. Amintim, la începutul lunii trecute, un alt medic – Serghei Maximișin, în vârstă de 55 de ani, a murit subit, după ce timp de 28 de ani a fost medic-șef adjunct al spitalului Siberian.

De asemenea, Agishev Rustam Gabbasovich, care muncea de 30 de ani în unitatea meducală din Omsk, suferise un AVC în decembrie și a decedat acum patru zile. Ambii medici îl îngrijiseră în lun august pe Alexei Navalnîi, după ce opozantul rus a fost otrăvit cu Noviciok. După ce „afacerea Navalnîi” a devenit profund politică, mai mulți dintre medicii care au fost la un moment dat în apropierea acestuia s-au plans că sunt suravegheați de autorități și se tem pentru viața lor.