Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


UK: O negaționistă a Holocaustului închisă pentru antisemitism

alison_chabloz.jpg

Alison Chabloz
Alison Chabloz este recidivistă în infracțiuni de incitare la ură împotriva evreilor
Sursa imaginii: 
https://antisemitism.org/

O negaționistă a Holocaustului a fost condamnată la închisoare la Londra ca urmare a faptului că a susținut că evreii controlează “tot ceea ce merită controlat”. Alison Chabloz, o muziciană în vârstă de 57 de ani, a fost găsită vinovată de o infracțiune de comunicări răuvoitoare și a primit o pedeapsă de 18 săptămâni de închisoare, din care va executa nouă săptămâni.

Curtea de Magistrați de la Westminster a constatat că Chabloz a susținut pe rețeaua de socializare Gab că “orice lucru care merită controlat îi va avea în spate pe evrei a controlându-l” și i-a acuzat pe evrei că și-au transformat copiii în “maniaci psihopați”.

Ea a mai declarat că evreii au fost persecutați în Germania nazistă pentru că “s-au comportat într-un anumit mod, așa cum vedem astăzi din nou” și că unii evrei ar trebui expulzați.

Infracțiunea a fost comisă în timp ce Chabloz era condamnată la închisoare cu suspendare pentru o infracțiune similară în 2019.

Opiniile respingătoare ale lui Alison Chabloz despre evrei își au originea în berăriile din Germania anilor 1930”, a declarat Stephen Silverman, de la Campania împotriva Antisemitismului la Jewish News.

În ciuda faptului că a fost deja condamnată pentru infracțiuni similare, ea a continuat, în timp ce își ispășea pedeapsa cu suspendare, să folosească internetul pentru a încerca să-i radicalizeze pe ceilalți și să-i transforme în modul ei oribil de a gândi despre evrei.” a adăugat el.

"Verdictul și sentința de astăzi conferă în cele din urmă comunității evreiești dreptate și protecție împotriva cuiva care și-a făcut un obicei de a nega Holocaustul și de a-i hăitui pe evrei. De asemenea, aceasta trimite un mesaj clar celor care ar putea fi tentați să meargă pe același drum.” a mai spus Stephen Silverman.