Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Putin a promulgat legea care îi permite să rămână președinte până în 2036

putin-2847423_1920.jpg

Președintele rus, Vladimir Putin
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Vladimir Putin a promulgat legea care îi permite să candideze pentru încă două mandate la președinția Rusiei, transmite Reuters.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege care îi permite să candideze pentru încă două mandate la Kremlin, odată ce mandatul său actual se termină în 2024, potrivit unui document postat luni pe site-ul guvernului, citat de Reuters. 

În 2012, Putin a redevenit președinte pentru al treilea mandat și a fost reales pentru al patrulea în 2018. Acest mandat se va încheia în 2024. Constituția Rusiei prevede că o persoană nu poate avea decât două mandate consecutive de președinte, pentru a putea candida la al treilea fiind nevoie să aștepte un mandat întreg. Legea propusă în parlamentul rus a fost adoptată de legislativ la sfârșitul lunii martie. Documentul îi permite liderului de la Kremlin să rămână la putere până în 2036, când va avea 84 de ani. Legea nu elimină, însă, limita de două mandate consecutive, fiind dedicată exclusiv persoanelor care au ocupat funcția înainte de semnarea acestei – adică Vladimir Putin și Dimitri Medvedev.