Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alfred Simonis (PSD): Anunțul privind relaxarea de la 1 iunie este pentru liniștea lui Cîțu

Simonis nemultumiti PNL USR PLUS demite Guvern.jpg

Alfred Simonis, optimist în privința moțiunii de cenzură (Sursa foto: Facebook/Alfred Simonis)
Alfred Simonis, optimist în privința moțiunii de cenzură (Sursa foto: Facebook/Alfred Simonis)

PSD nu susține protestele față de restricții, declară la RFI liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, care precizează că partidul său susține dreptul în sine de a protesta. Pe de altă parte, el privește cu scepticism anunțul făcut luni de premierul Florin Cîțu privind relaxarea de la 1 iunie.

Alfred Simonis crede că revenirea la normalitate de la 1 iunie anunțată de premierul Florin Cîțu ridică unele semne de întrebare: ”Orice veste de tipul acesta nu poate decât să sune foarte bine și să ne bucurăm cu toții. Evident că avem semne de întrebare și îndoieli că lucrul acesta poate să se întâmple, pentru că noi cerem deja de mai mult timp un plan gradual de ieșire din carantină sau de eliminare a restricțiilor (...). Dacă acest anunț cu relaxarea de la 1 iunie este unul menit a calma spiritele în societate și a-i calma pe cei care vor să facă proteste, pot să înțeleg, însă gândiți-vă ce mare le va fi dezamăgirea dacă nu se va întâmpla ca de la 1 iunie să ieșim cu totul din această izolare (...). Dacă mă întrebați pe mine, dar n-aș vrea să fiu ăla care e Gică-contra de fiecare dată, această dată de 1 iunie este una menită pentru a câștiga domnul Cîțu liniștea de care are nevoie pentru a-și pregăti Congresul în interiorul PNL și a câștiga în societate liniștea, pentru că lucrurile au degenerat”.

Deputatul PSD consideră că închiderea magazinelor la ora 18 în week-end este o măsură greșită: ”Restricțiile pe timp de noapte le-am înțeles de la început. E foarte ușor să spui că mergi la magazin noaptea la 2 și de fapt să te duci la un prieten, la un pahar de ceva (...). În primă instanță, nu am criticat nici măcar decizia de a închide magazinele la ora 18 și vorbesc în nume personal (...), însă românul e inventiv și dacă nu mai merge la magazin, merge la farmacie și dacă nu merge la farmacie, merge la benzinărie. Evident că această măsură cu ora 18 nu face decât să aglomereze centrele comerciale înainte de ora 18 (...). Deci o astfel de măsură care poate a avut intenții bune la bază, dovedindu-se a fi una extrem de proastă, trebuie revocată deîndată”.

PSD susține protestele față de restricții? ”Nu. Sunt tot felul de insinuări. Nu ați văzut nici un lider PSD sau apropiat al vreunui lider PSD care să fi fost la protestele acestea. De fiecare dată când partidele au organizat proteste și nu și le-au asumat, a reieșit foarte clar că în spate sunt partide. Se știe foarte clar cine sunt cei care au organizat aceste proteste, nu am participat la ele. Asta nu înseamnă că nu susținem dreptul de a protesta, însă atunci când protestezi împotriva medicilor și-i faci criminali, e ceva ce nu pot accepta și mă delimitez hotărât”, spune Alfred Simonis.

 
Alfred Simonis, despre relaxarea de la 1 iunie