Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Attila Korodi, primar Miercurea Ciuc: Prelungirea vacanței de primăvară, o decizie greșită

primar_miercurea_ciuc_attila_korodi_prelungire_vacanta_primavara_decizie_gresita.jpg

Attila Korodi critică decizia de prelungire a vacanței de primăvară a elevilor (Sursa foto: Facebook/Attila Korodi)
Attila Korodi critică decizia de prelungire a vacanței de primăvară a elevilor (Sursa foto: Facebook/Attila Korodi)

Decizia Guvernului de a prelungi vacanța de primăvară a elevilor creează mari probleme familiilor, declară la RFI primarul municipiului Miercurea Ciuc, Attila Korodi (UDMR).

Attila Korodi spune că vacanța prelungită de primăvară a supărat multă lume: ”Este o supărare mare din cauza acestei vacanțe foarte prelungite, care creează mari probleme familiilor. Acestea sunt elementele care aduc la finalul răbdării orice comunitate. Când faci decizii neexplicate sau neasumate. Această vacanță de primăvară este o decizie neasumată de a închide școala. Se putea ca școala să se desfășoare cel puțin online sau unde se poate și fizic. Acestea sunt elementele care creează un haos și o respingere din partea oamenilor a regulilor”.

La remarca jurnalistului că prelungirea vacanței de primăvară este totuși o decizie asumată politic de coaliția din care face parte și UDMR, primarul din Miercurea Ciuc a răspuns: ”Corect, corect, dar este o decizie greșită, pentru că ar fi trebuit să existe, dacă este necesară, pentru marile municipalități sau unde cazurile sunt foarte mari, atunci să spună OK, trecem pe varianta online, pentru a limita răspândirea coronavirusului, dar în comunitățile cu o incidență mai mică atunci să poată să funcționeze într-o situație hibridă”.

 
Attila Korodi, despre prelungirea vacanței de primăvară a elevilor, pe fondul Covid-19