Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Primarul din Miercurea Ciuc, Attila Korodi, la RFI: Vom avea probleme cu vaccinarea spre vară

Attila Korodi a reorganizat activitatea Primăriei din Miercurea Ciuc (Foto: arhivă RFI)

Oamenii încă nu sunt foarte deschiși față de vaccinarea anti-Covid, declară la RFI primarul municipiului Miercurea Ciuc, Attila Korodi. El critică lipsa de comunicare în limba maghiară din partea autorităților.

Attila Korodi crede că vaccinarea anti-Covid ar putea întâmpina probleme: ”Oamenii încă nu sunt foarte deschiși. Eu cred că vom avea probleme când vom ajunge la capătul listei oamenilor înscriși la vaccinare care s-au decis din prima, adică au gândit foarte bine interesul lor propriu, dar eu cred că spre vară vom avea probleme, pentru că din ce în ce mai mulți oameni spun nu. De ce? Noi avem foarte multe informații contradictorii, o comunicare foarte deficitară de exemplu în limba maghiară, comunitatea maghiară efectiv nu are acces la informații (...). Deci eu văd o problemă majoră în comunicarea coerentă, echidistantă și bazată nu pe vocea politicienilor, ci pe vocea specialiștilor”.

Întrebat dacă nu ar fi normal ca etnicii maghiari să înțeleagă limba română, primarul din Miercurea Ciuc a răspuns: ”Când vorbim de campanii, de implicarea comunităților, trebuie să folosești toate instrumentele, ca oamenii să perceapă, să înțeleagă și să accepte anumite situații, atunci nu te limitezi la căi de comunicare foarte rigide, utilizezi toate instrumentele de comunicare flexibile, chiar și în limba minorităților naționale, pentru că un om mai în vârstă sau mai tânăr din zona rurală care are acces mai puțin la presă, pentru că efectiv nu consumă presă, cum ajunge informația la ei?”.

 

Vedeți aici ce spune premierul Florin Cîțu despre relaxarea de la 1 iunie: https://www.rfi.ro/politica-132535-premierul-citu-vrem-sa-revenim-la-normal-de-la-1-iunie-conditia-e-sa-ne-vaccinam

 
Attila Korodi, despre vaccinarea anti-Covid la Miercurea Ciuc