Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Italia îi primește pe toţi turiştii cu paşaport de vaccinare

Ministrul italian al Turismului speră să promoveze unele dintre insulele mici ale ţării, precum Capri, ca „libere de Covid”, pentru a-i încuraja pe turişti să revină.

Italia se pregătește să primească turisți străini. Ei vor trebui să prezinte la sosire un certificat ori paşaport de vaccinare anti-Covid. Anunțul a venit, joi seară, de la premierul Mario Draghi într-o conferință de presă. Șeful Guvernului de la Roma a spus că Italia este gata să își redeschidă economia de la începutul lunii iunie sau chiar mai devreme.

Italia trebuie să se concentreze pe vaccinarea 100% a vârstnicilor şi a persoanelor vulnerabile pentru ca activitatea economică a ţării să poată fi reluată rapid, a declarat Mario Draghi, citat de news.ro.

Premierul italian s-a arătat încrezător că Italia îşi va atinge obiectivul de 500.000 de doze administrate zilnic până la finalul lunii aprilie în ciuda unei încetiniri a administrării vaccinurilor anti-Covid în timpul sărbătorilor pascale.

„Există posibilitatea unei cooperări între ţările mediteraneene: Italia are multe de învăţat de la Grecia şi Spania. Trebuie să acţionăm imediat pentru a primi turiştii vaccinaţi”, a spus Draghi.

Grecia și Spania se pregătesc pentru revenirea turiştilor după ce restricţiile de călătorie impuse în pandemie.

Italia face planuri la rândul său pentru a primi turiştii străini, începând cu cei care au certificate care să ateste vaccinarea împotriva Covid-19.

Ministrul italian al Turismului speră să promoveze unele dintre insulele mici ale ţării, precum Capri, ca „libere de Covid”, pentru a-i încuraja pe turişti să revină.

Italia a raportat ieri 487 de decese legate de coronavirus faţă de 627 cu o zi înainte, a anunţat Ministerul Sănătăţii, în timp ce numărul de infecţii a crescut la 17.221 de la 13.708 în ziua precedentă.

Italia este a doua cea mai afectată țară  de pandemie din Europa, după Marea Britanie, și a șaptea din lume, cu 112.861 de decese legate de COVID-19 și 3,72 de milioane de cazuri de infectare raportate până în prezent.