Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Gabriel Zetea (PSD): Posibilă nouă moțiune simplă împotriva lui Vlad Voiculescu

Gabriel Zetea PSD criza politica.jpg

Sursa foto: Facebook/Gabriel Zetea
Sursa foto: Facebook/Gabriel Zetea

Vlad Voiculescu ar trebui demis din funcția de ministru al Sănătății, după scandalul de la spitalul Foișor, declară la RFI vicepreședintele PSD Gabriel Zetea. Reacția deputatului vine după ce premierul Florin Cîțu a spus că așteaptă o demisie de onoare, fără să spună din partea cui, în episodul legat de evacuarea pacienților din clinica bucureșteană în timpul nopții, pentru transformarea unității în spital Covid.

Gabriel Zetea cere demisia lui Vlad Voiculescu în scandalul de la spitalul Foișor: ”De data aceasta, primul-ministru Cîțu are dreptate, e nevoie măcar de o demisie de onoare, având în vedere felul în care a fost percepută public implementarea acestei decizii de transformare a spitalului Foișor în spital Covid (...). Felul în care s-a implementat această decizie arată o lipsă de empatie a unui demnitar, a unuia dintre cei mai importanți demnitari ai României în această perioadă, ministrul Sănătății. Da, e nevoie de demisia de onoare. Eu nu cred că se va întâmpla acest lucru și atunci ar trebui o decizie a coaliției, prin care Vlad Voiculescu să fie retras din această funcție”.

Deputatul PSD nu exclude o nouă moțiune simplă la adresa lui Vlad Voiculescu, după scandalul Foișor: ”În Parlament, PSD va trage din nou un semnal de alarmă în ceea ce-l privește pe Vlad Voiculescu, fie printr-o moțiune simplă, de ce nu mai apoi printr-o moțiune de cenzură, pentru că îi vedem pe cei din coaliție, pe cei din PNL, pe cei din UDMR, care în toate aceste zile l-au criticat public, pe bună dreptate, pe Vlad Voiculescu. Dar să nu uităm, abia acum câteva săptămâni, PSD a depus o moțiune simplă împotriva lui Vlad Voiculescu, iar cei din PNL și UDMR au considerat că Vlad Voiculescu este în continuare potrivit să conducă acest minister. O să le mai dăm încă o dată oportunitatea, să vedem dacă între timp și-au schimbat părerea”.

 
Gabriel Zetea, despre declarația premierului Cîțu, care așteaptă o demisie de onoare după scandalul de la spitalul Foișor