Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PSD îl vrea demis pe ministrul Sănătății după scandalul Foișor

marcel_ciolacu_psd_buget_sporuri_masura_populista.jpg

Marcel Ciolacu, președintele PSD
Sursa imaginii: 
(Sursa foto: psd.ro)

Marcel Ciolacu a anunţat luni că PSD va depune o a doua moţiune simplă la adresa ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu, după scandalul de la Spitalul Foişor. Adoptarea unei moţiuni simple de către Legislativ nu atrage automat după sine demiterea ministrului respectiv.  

Marcel Ciolacu anunță că PSD depune, luni, o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu: „Să ieși și să spui că pacienții externați din spitalul Foișor erau fericiți ne demonstrează că este gol atât în cap, cât și în inimă”.

Am discutat astăzi (luni - n.r.) în Biroul Politic Național despre situația absolut revoltătoare de la Spitalul Foișor. Am decis să depunem astăzi o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății. Ținând cont de gravitatea situației, cerem ca Biroului Permanent al Camerei Deputaților ca votul să se dea chiar săptămâna aceasta”, anunță Marcel Ciolacu.

El amintește că mortalitatea din cauza pandemiei a ajuns pe locul 10 pe plan mondial.

Poate domnul Cîțu dorește să ajungem pe primul loc. Doar asta ar justifica menținerea ministrului Vlad Voiculescu. Scuzele sale sunt penibile. Să ieși și să spui că cei care au fost evacuați noaptea din spitalul Foișor erau fericiți ne demonstrează că Vlad Voiculescu este gol atât în cap, cât și în inimă. Mai mult, am văzut mulți lideri PNL care au cerut demisia ministrului Voiculescu. Aștept să văd grupul minorităților dacă vor mai susține un asemenea impostor în fruntea Ministerului Sănătății”, adaugă liderul PSD.

El a făcut un apel către liderii USR și PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, să-l retragă pe Vlad Voiculescu de la conducerea MS.

Astăzi a existat decizia (depunerii moţiunii simple - n.r.). În acest moment liderii de grup poartă disucţii cu ceilalţi lideri de grup din Parlament. Dacă ne luăm după declaraţiile peneliştilor moţiunea ar trebui să treacă. Am văzut că domnul Cîţu i-a cerut demisia de onoare. Vom vedea dacă trece moţiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu, dacă îl va demite. Nu este treaba Opoziţiei dacă schimbă un ministru după ce a trecut o moţiune simplă. Cred că e treaba premierului, nici măcar a coaliţiei, e decizia prim-ministrului”, a explicat Ciolacu.

Prima moţiune simplă depusă de PSD în această sesiune parlamentară a fost împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu, însă aceasta a fost respinsă. Adoptarea unei moţiuni simple de către Legislativ nu atrage automat după sine demiterea ministrului respectiv.