Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Orban: Privim extrem de îngrijorați la modul în care este gestionat Ministerul Sănătății

orban.jpg

Sursa imaginii: 
gov.ro

Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că le-a transmis colegilor de la USR-PLUS că răspunderea politică pentru menţinerea în funcţie a lui Vlad Voiculescu aparţine partidului care îl susţine şi l-a propus pentru acel portofoliu. El a adăugat că liberalii susţin „dreptul premierului ca atunci când consideră că un ministru affectează buna funcţionare a Guvernului şi generează situaţii care pot pune în pericol buna funcţionare a guvernului premierul are dreptul constituţional de a propune schimbarea ministrului respectiv”.

Modul în care este gestionat Ministerul Sănătății este privit cu îngrijorare, spune președintele PNL, Ludovic Orban, care precizează că USR PLUS are răspunderea politică exlusivă pentru menținerea în funcție a ministrului Vlad Voiculescu.

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, după ședința coaliției, că a fost, ca orice cetățean, afectat de ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor, scrie Mediafax.

Înțelegem nevoia de creștere a numărului de paturi la ATI. Pe de altă parte, orice decizie de transformare a unui spital în spital Covid trebuie să urmeze niște pași și transformarea trebuie să se facă astfel încât să se permită tratarea pacienților în cele mai bune condiții. În ceea ce privește chestiunea legată de Vlad Voiculescu, le-am spus foarte clar colegilor din USR că PLUS răspunderea politică exlusivă pentru menținerea în funcție a ministrului Voiculescu aparține partidului care îl susține”, a spus Orban.

De asemenea, președintele PNL a precizat că liberalii privesc „extrem de îngrijorați la modul în care este gestionat Ministerul Sănătății”.

El mai spune că exigența liberalilor față de modul cum e condus Ministerul Sănătății este maximă.

Noi susținem foarte clar dreptul premierului care, atunci când consideră că un ministru afectează buna funcționare a guvernului, nu-și îndeplinește atribuțiile și nu pune în practică programul de guvernare și generează situații care pot pune în pericol buna desfășurare a guvernului, premierul are dreptul constituțional de a propune schimbarea ministrului respectiv. De asemenea, cred că fiecare partid din coaliție trebuie să aibă o evaluare a proprilor miniștri și atunci când un ministru nu-și face treaba partidul care l-a propus să solicite schimbarea”, adaugă președintele PNL.

Întrebat dacă Vlad Voiculescu trebuie schimbat din funcţie, Orban a răspuns: „Orice ministru care nu girează cu profesionalism şi cu rezultate un minister cu siguranţă poate să afecteze percepţia coaliţiei. Ca atare, e nevoie de o abordare obiectivă şi exigentă a prestaţiei miniştrilor în funcţie, scrie News.ro”.

Chestionat despre o posibilă schimbare a lui Raed Arafat, liderul PNL a replicat: „Trebuie făcută o evaluare a activităţii a fiecărui demnitar, indiferent că este ministru, secretar de stat sau dacă deţine o altă funcţie de demnitate”. 

Vlad Voiculescu va continua să fie ministrul Sănătății, a anunțat liderul USR, Dan Barna: „Nu a fost niciun moment în discuție, în coaliție, să fie demis sau să se retragă”.