Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cîțu: Cred cu tărie în coaliție. E constituită în jurul valorilor, nu al unor persoane

florin_citu_toamna_renunta_masca.jpg

De la sfarsitul lunii iulie am putea renunta la masca de protectie, anunta premierul Florin Citu. (Sursa foto: gov.ro)
De la sfarsitul lunii iulie am putea renunta la masca de protectie, anunta premierul Florin Citu. (Sursa foto: gov.ro)

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că l-a revocat din funcţia de ministru al Sănătăţii pe Vlad Voiculescu pentru a se asigura că "încrederea în instituţiile statului rămâne".

Premierul Florin Cîțu spune că a decis să facă o modificare la vârful Ministerului Sănătății și a dat asigurări că el crede „cu tărie în coaliția de guvernare, care s-a constituit în urma votului, în jurul unor valori, unor idei, nu în jurul unor persoane
De un an de zile România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Această luptă a întins la maxim resursele statului. ca să avem succes am spus că e nevoie de încredere în instituțiile statului, în instituțiile care administrează această perioadă dificilă. În acest context, am decis azi să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății. Îi asigur pe toți românii că eu cred cu tărie în această coaliție de guvernare, pentru că este o coaliție de guvernare care s-a constituit în urma votului, în jurul unor valori, idei, nu în jurul unor persoane”, declară Florin Cîțu.

El a făcut apel la români să se vaccineze anti-Covid-19.

Premierul Florin Cîțu anunța mai devreme că miercuri i-a înaintat președintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu.

Potrivit lui Cîțu, interimatul funcției va fi asigurat de către Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății.

De asemenea, a fost demisă și Andreea Moldovan, secretar de stat la ministerul Sănătății.

Problema care a incins spiritele în coaliția de guvernare este un ordin semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan care stabilește noi criterii de carantinare a localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Premierul Florin Cîțu nu și-ar fi dat acordul pe ordin, conform unor surse guvernamentale.