Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ludovic Orban: E mai importantă guvernarea decât persoana unui ministru

ludovic_orban_parlament_facebook.jpg

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban
Sursa imaginii: 
Ludovic Orban / Facebook

Preşedintele PNL Ludovic Orban a comentat miercuri revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii, precizând că este obligaţia constituţională a premierului de a veghea la buna funcţionare a Guvernului şi de a interveni când e cazul, pentru a asigura buna guvernare. El a subliniat că USR PLUS trebuie să facă o nouă propunere de ministru al Sănătăţii.

Îl susținem pe premier și considerăm că e mai importantă buna guvernare decât persoana unui ministru, spune președintele PNL, Ludovic Orban, după ce Florin Cîțu a decis revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

Am luat act de decizia premierului. Așa cum am declarat și luni, e nu numai dreptul, este obligația constituțională a premierului de a veghea la buna funcționare a guvernului și de a interveni când e necesar chiar și prin schimbarea unui ministru. Pentru PNL nu există o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție. E strict o decizie care urmărește ca la MS, unul dintre cele mai importante mininistere din structura guvernamentală, evident tot USR PLUS să desemneze un ministru care să gestioneze cu responsabilitate domeniul și care să aibă capacitatea de a lupta eficient pentru creșterea calității actului medical și pentru bătălia împotriva pandemiei”, spune Ludovic Orban.

El precizează că liberalii îl susțin pe Florin Cîțu.

„În ceea ce ne privește, îl susținem pe premier și considerăm că e mai importantă buna guvernare decât persoana unui ministru. Decizia de susținere în funcția de premier a dlui Florin Cîțu a fost o decizie a PNL și ulterior a coaliției. Schimbarea premierului nu poate fi decisă decât tot de coaliție. Îl sprijinim în continuare, evident, pe Florin Cîțu, care e premierul care reprezintă PNL”, adaugă liderul liberal.

Potrivit lui Orban, decizia PNL este de a menține actuala coaliția de guvernare.