Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ordinul cu noile criterii de carantinare a fost revocat de Florin Cîțu

florin_citu_7_gov_ro.jpg

Sursa imaginii: 
gov.ro

Imediat după ce a fost numit interimar la Ministerul Sănătății, premierul a revocat ordinul privind noile criterii de carantinare publicat marți seara de fostul secretar de stat Andreea Moldovan.

Ordinul Ministrului Sănătății nr. 506/2021 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului Sănătății nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial al României, partea 1, nr. 382, din 13 aprilie 2021, se abrogă”, scrie în Monitorul Oficial al României, partea I. A semnat pentru abrogare ministrul interimar al Sănătății, Florin Cîțu.

Acest ordin, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, de la care a izbucnit scandalul ce a dus la demiterea sa și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculesu, introducea noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Documentul introducea un punctaj pe baza unei grile.

Astfel, municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori ar puteau intra în carantină, potrivit ordinului, dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la 1.000 de locuitori.