Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Anca Dragu: Guvernul Năstase, cel mai performant

anca_dragu.jpg

Anca Dragu: Guvernul Năstase, cel mai performant. Sursă foto: Anca Dragu FB

Președintele Senatului, Anca Dragu, membru USR PLUS, a avut o declarație surprinzătoare, duminică, atunci când a spus că cel mai performant guvern pe care l-a avut România a fost cel de la începutul anilor 2000, condus de Adrian Năstase. Ulterior, a încercat să lămurească lucrurile într-o postare pe Facebook.

 

Anca Dragu  a explicat, duminică, la Prima TV, că România are nevoie de un program coerent de guvernare pe patru ani, dând exemplul guvernului condus de Adrian Năstase.

Noi suntem aici să construim. Noi vrem să aplicăm programul de guvernare în care credem, pe care l-am construit. (...) România are nevoie de un program coerent de guvernare pe patru ani. Întotdeauna am insistat, personal, pentru evitarea fragmentărilor la guvernare, fie că vorbim de un minister sau de un guvern întreg. (...)

În momentul în care se schimbă miniștrii, ministerele devin destul de greoaie și reactive. Ai nevoie de această continuitate. Să amintim că cel mai performant guvern este și cel care ne-a dus către aderarea la Uniunea Europeană a fost guvernul de la începutul anilor 2000, guvernul condus de Năstase”, a declarat Anca Dragu. Ea a revenit ulterior arîtând într-o postare pe Facebook că nu s-a referit la Guvernul Năstase ca un model, ci s-a referit doar la continuitate, fiind un guvern care a rezistat 4 ani.

„Nu este vorba despre un model, spuneam de continuitate și că este foarte important să ai un program foarte bine structurat și să ai șansa să îl implementezi pentru că aceste schimbări, aceste rupturi de ritm, nu fac bine implementării politicilor economice și sociale și în cele din urmă ne trezim că avem foarte multe decalaje, dacă ne comparăm cu țările europene, în toate domeniile: educație, sănătate, infrastructură”, a mai spus președintele Senatului, care face parte din Alianța USR PLUS.

“Declarația mea nu s-a referit la performanța în sens economic sau politic, așa cum se interpretează în spațiul public, ci la lungimea mandatului, și făceam o pledoarie pentru stabilitatea miniștrilor la conducerea ministerelor pentru măcar 4 ani...

Nu aveam cum să mă refer la performanța politică în interesul cetățenilor, pentru că eu consider - și s-a dovedit în justiție - că acel guvern a fost unul fără integritate, cu oameni care au plătit deja pentru corupție, care a acționat cu aroganță, motiv pentru care șeful acelui guvern a pierdut alegerile”

Anca Dragu  a mai spus că USR PLUS nu va ieși de la guvernare, pe fondul crizei politice și că, în mod normal, după demiterea lui Vlad Voiculescu, mandatul de la Ministerul Sănătății ar trebui să revină tot unui membru PLUS.