Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premierul Florin Cîțu: 20 de paturi libere la ATI, în toată țara. Situația rămâne tensionată

citu_gov_ro_2.jpg

Sursa imaginii: 
gov.ro

La nivelul Ministerului Sănătății nu există un grup de lucru care verifică eventuale neconcordanțe în raportările cifrelor referitoare la evoluția zilnică a pandemiei COVID-19. Anunțul vine de la premierul Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a declarat, duminică după-amiază, că în urma unei discuții cu secretarul de stat Andrei Baciu a aflat că nu există, la nivelul Ministerului Sănătății, un grup de lucru care verifică eventuale neconcordanțe în raportările cifrelor referitoare la evoluția zilnică a pandemiei COVID-19.

Florin Cîțu a mai spus că va forma un astfel de grup de lucru și va verifica eventualele diferențe care au fost invocate de fostul ministrul al Sănătății Vlad Voiculescu.

Referitor la declarația președintelui PNL, Ludovic Orban, conform căreia ”un ministru care critică premierul trebuie mai întâi să își scrie demisia”, Florin Cîțu a declarat că este ”o declarație foarte bună”.

 
Principalele declarații ale premierului Florin Cîțu: 

  • Avem vești bune, au fost operaționalizate încă 12 paturi. La nivel național acum sunt 20 de paturi libere. Situația de la ATI rămâne tensionată. Cifrele arată că rata de pozitivare a scăzut și scade în fiecare zi.
  • I-am asigurat pe cei din DSP de tot sprijinul meu. La ora 10.00 în fiecare zi vom avea numărul de paturi reale.
  • Putem să ajungem la 50% rată de vaccinare în luna mai, cum am spus. 
  • Aștept desemnarea ministrului Sănătății de la USRPLUS. Până atunci asigur interimatul și mă voi asigura că lucrurile merg foarte bine.