Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ședință tensionată a Coaliției. Cum vor merge mai departe PNL și USR-PLUS?

pensii speciale coalitie decizie politica.jpg

Sursa imaginii: 
(Sursa: MEDIAFAX FOTO/Alexandru Dobre)

Coaliția se reunește luni în ședință – o reuniune mult așteptată după evenimentele de săptămâna trecută. Revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru a scos la iveală prima criză majoră din sânul Coaliției și a adus cu ea acuzații năucitoare în rândul celor care se considerau parteneri de guvernare onești.

Premierul spune că așteaptă ca USR PLUS să numească un nou ministru al sănătății, USR Plus nu-l mai recunoaște de șef al Guvernului echidistant însă.

Cel care părea să tempereze spiritele săptămâna trecută a revenit la sfârșitul săptămânii cu declarații tranșante.

„Orice ministru, înainte de a-și ataca premierul, trebuie să își scrie demisia”, a transmis președintele PNL Ludovic Orban, care îi „avertizează” pe reprezentanții USR în Guvern că „nu este o chestiune de moft, este pur și simplu obligația premierului de a revoca din funcție orice ministru care atacă premierul”.

El le-a reamintit celor de la USR Plus că ei și l-au dorit premier pe Florin Cîțu. E o declarație foarte bună, e de părere cel vizat de criticile miniștrilor USR PLUS.

Florin Cîțu dă asigurări însă  că miniștrii din cabinetul său vor fi evaluați doar în funcție de realizări, nu și de declarații. Nu de aceeași părere este însă ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, care spune că modul în care a acționat șeful Guvernului în cazul Voiculescu ridică semne de întrebare și nu se ferește să-l numească pe Cîțu un zombie politic. 

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a făcut aceste declarații într-un interviu acordat  g4media.ro.
În ciuda tensiunilor evidente, atât PNL cât și USR-PLUS spun că merg mai departe împreună. Cum? Rămâne de văzut.