Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Criză în coaliție. Alina Gorghiu: Îl susținem pe Cîțu. Așteptăm un nou ministru al Sănătății

alina_gorghiu_florin_citu_nou_ministru.jpg

Alina Gorghiu speră că luni va fi depășită criza din coaliție (Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu)
Alina Gorghiu speră că luni va fi depășită criza din coaliție (Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu)

PNL așteaptă ca USR PLUS să propună luni un nou ministru al Sănătății, declară la RFI senatoarea liberală Alina Gorghiu. Vlad Voiculescu a fost demis recent de premier, ceea ce a provocat o criză în coaliție, USR PLUS solicitând ulterior plecarea lui Florin Cîțu din postul de prim-ministru.

Alina Gorghiu spune înainte de ședința de luni, unde se va discuta criza din coaliție, că PNL îl sprijină pe premierul Florin Cîțu: ”Îl susținem pe premierul Cîțu și acest Guvern de coaliție și pentru noi, ca partid principal al acestui Guvern, nu există o altă soluție politică de guvernare și subliniez acest lucru, decât această formulă actuală, PNL, USR PLUS, UDMR și electoratul de dreapta sunt convinsă că-și dorește ca ea să meargă mai departe (...). USR PLUS nu are nici un fel de argument împotriva premierului Cîțu. Probabil au fost niște reacții emoționale, care vor fi depășite”.

Senatoarea PNL consideră că USR PLUS trebuie să facă o nouă propunere de ministru al Sănătății, în locul lui Vlad Voiculescu: ”Astăzi, împreună cu premierul noi așteptăm propunerea unui nou ministru al Sănătății din partea USR PLUS. Sunt sigură că cei de la USR PLUS dispun de suficienți specialiști în Sănătate, care au capacitatea să conducă acest minister”.

 

Ce spune Vasile Dîncu (PSD) despre o eventuală moțiune de cenzură, în contextul crizei din coaliție: https://www.rfi.ro/politica-132998-vasile-dincu-motiune-cenzura-criza-coalitie-voiculescu

 
Alina Gorghiu, despre ședința de luni a coaliției