Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Orban: Premierul beneficiază de susținere totală. Nu ne jucăm cu România

ludovic_orban_parlament_facebook.jpg

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban
Sursa imaginii: 
Ludovic Orban / Facebook

Coaliţia de guvernare se reuneşte luni, de la ora 17,00, în prima şedinţă de la revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii. "Premierul Florin Cîțu beneficiază de susținere totală. Nu se pune în discuție schimbarea configurației politice", a declarat luni liderul PNL, Ludovic Orban, la finalul ședinței comitetului executiv al partidului. 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat după ședința liberalilor, că premierul beneficiază de susținere totală și nu se pune în discuție schimbarea configurării politice. „Noi nu ne jucăm cu România. Îndemnul nostru este să lăsăm la o parte ceea ce ne separă și să ne concentrăm pe buna guvernare”, a transmis Ludovic spune Orban.

Orban a precizat că atunci când ”un ministru își atacă premierul, înseamnă că nu mai vrea să facă parte din guvern”.  ”Asta e logica de funcționare în toate democrațiile. Solidaritatea guvernamentală, guvernul reprezintă o echipă. Când un ministru își atacă premierul, înseamnă că nu mai vrea să facă parte din guvern. E profund dăunător să își permită unul și altul să atace premierul. Cum să colaboreze un ministru cu premierul cât timp își permite să atace public”, a spus Orban.

În ceea ce privește disensiunile dintre USR PLUS și PNL, Ludovic Orban a spus că ”este o reacție emoțională, care a ținut de lipsa de experiență în administrație, față de decizia salutară a premierului”.