Senatul i-a ridicat imunitatea fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog. El va putea fi cercetat de DNA pentru abuz în serviciu

Senatorii au votat miercuri pentru ridicarea imunității fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog. El va putea fi cercetat de DNA pentru abuz în serviciu. Din 123 de senatori prezenti au votat 98 pentru începerea urmăririi penale, 24 contra iar unul s-a abținut. 

 

Din start vă spun că nu vă voi cere să votaţi împotriva solicitării de cercetare a mea, că n-am nimic de ascuns, întotdeauna am răspuns invitaţiilor şi nu este prima dată când am fost invitat la DNA sau la Parchet. (…) Nu-mi este frică de Justiţie şi am încredere în Justiţia din România”, a afirmat Bodog, în cadrul dezbaterilor privind cererea DNA.

El a adăugat că imunitatea parlamentară nu trebuie privită ca un privilegiu.

Ştiu că decizia este una politică, cred însă că Senatul şi românii au dreptul să ştie. Fiecare dintre noi răspundem în faţa lui Dumnezeu, răspundem în faţa Justiţiei şi răspundem în faţa oamenilor care ne-au trimis în Parlament. Imunitatea nu trebuie privită ca un privilegiu, imunitatea este garanţia ca un ministru să-şi poată exercita în mod liber mandatul”, a mai spus senatorul PSD.

Procurorii DNA au solicitat Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, pe care îl acuză că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract, potrivit G4Media.ro. Acuzațiile pe care procurorii anticorupție i le adus senatorului PSD sunt de de abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri, potrivit unui comunicat de presă.