Noul ministru al Sănătății: L-am întrebat pe Vlad Voiculescu dacă voi supraviețui

ioana_mihaila.jpg

Ioana Mihăilă, medic și secretar de stat în mandatul lui Vlad Voiculescu, este noul  ministru al Sănătății.
Ioana Mihăilă, medic și secretar de stat în mandatul lui Vlad Voiculescu, este noul ministru al Sănătății.
Sursa imaginii: 
Facebook/Ioana Mihaila

Ioana Mihăilă a susținut miercuri seară prima conferință de presă după învestirea în funcția de ministru al Sănătății. Pe lângă gestionarea pandemiei, mandatul său se va axa pe trei priorităţi - atragerea de fonduri europene pentru reforme şi investiţii, creşterea accesului la servicii medicale de bază şi reforma managementului spitalelor. Ioana Mihăilă a mai spus că l-a întrebat pe Vlad Voiculescu dacă va supraviețui, iar acesta i-a răspuns că speră că da.

Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că se așteaptă să lucreze bine cu premierul Florin Cîțu, deși susține că nu poate să spună că va șterge cu buretele aspirațiile comune pe care le-a avut împreună cu Vlad Voiculescu.

Am venit aici să fac treabă și am lucrat bine cu domnul Vlad Voiculescu și mă aștept să lucrez bine și cu domnul Florin Cîțu, așa că mă aștept să comunicăm bine, atâta timp cât amândoi ne orientăm spre aceleași obiective, de reformă”, a declarat Ioana Mihăilă în prima conferință de presă organizată după preluarea mandatului de ministru al Sănătății.

Ea a precizat că echipa cu care va lucra la minister nu este completă încă: „Echipa este în curs de formare și probabil că în următoarele zile va fi în curs de consolidare. O mare parte din medicii care au ajutat-o pe doman doctor Moldovan vor rămâne alături de noi și mă aștept ca, cu ajutorul lor, să nu existe mari fracturi în cele două metode de a gestiona criza Covid”.

Noul ministru al Sănătății susține că nu va „șterge cu buretele” proiectele începute de Vlad Voiculescu, dar a precizat că „acesta este mandatul meu”.

Nu pot să spun că voi șterge cu buretele aspirațiile comune pe care le-am avut împreună cu Vlad Voiculescu, dar perioada care urmează este cu Ioana Mihăilă la Ministerul Sănătății, iar mandatul este al meu”, a mai spus Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, afirmă că l-a întrebat pe fostul titular al portofoliului, Vlad Voiculescu, dacă va "supravieţui", iar acesta a răspuns că speră că da.

"L-am întrebat dacă crede că voi supravieţui. (Mi-a răspuns - n.r.) că speră că da", a spus Mihăilă, întrebată dacă, după ce a fost nominalizată în funcţia de ministru al Sănătăţii, s-a sfătuit cu fostul ministru Vlad Voiculescu, cu care a lucrat în calitate de secretar de stat, scrie Agerpres.

Proiectul privind carantina din localități va fi discutat în Guvern

În prima conferința de presă organizată după ceremonia de învestitură, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că orice proiect legat de modul în care se stabilește carantina la nivelul localităților va fi discutat de Guvern și împreună cu specialiștii.

Este un proiect care trebuie discutat la nivel guvernamental, dar de asemenea pentru care părerea specialiștilor trebuie luată în considerare”, a declarat Mihăilă.

Noul ministru a mai spus că are în plan o reorganizare și o eficientizare la nivelul Ministerului Sănătății și la nivelul DSP-urilor. „Am început evaluarea directorilor din DSP-uri și vom continua acest lucru, acesta este primul pas. Dacă este vorba să vorbesc despre nevoi în Ministerul Sănătății, este nevoie de digitalizare”, a mai spus Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății a precizat că principala problemă a sistemului este numărul mic de paturi de la ATI. În ceea ce privește spitalele din MApN și SRI, Ioana Mihăilă a declarat că nu există intenția de a fi trecute în subordinea Ministerului Sănătății.