Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Adrian Wiener (USR PLUS): BOR ar trebui să aibă un rol mult mai activ în campania de vaccinare

patriarh_bor_rol_activ_campanie_vaccinare.jpg

Sursa imaginii: 
MEDIAFAX FOTO/Eduard Vînătoru

Biserica Ortodoxă Română (BOR) ar trebui să fie mai activă în campania de vaccinare anti-Covid-19, pentru că este vorba de o problemă de securitate națională, declară la RFI vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților Adrian Wiener, membru USR PLUS.

Adrian Wiener consideră că BOR ar trebui să se implice mai mult în campania de vaccinare anti-Covid-19: ”Biserica Ortodoxă Română eu cred că ar trebui să aibă un rol mult mai activ aici. Este vorba de o problemă de securitate națională, de bunăstare a acestui popor, care are foarte multe implicații nu doar în sănătatea publică, ci și în economie și care nu poate să fie străină Bisericii Ortodoxe Române, este un proces foarte important prin care acest popor trece”.

 

Citiți aici despre schimbarea de poziție a premierului Florin Cîțu vizavi de revenirea la normalitate: https://www.rfi.ro/politica-133243-citu-revenire-normalitate-1-iunie-nu-fara-vaccinare

 

Deputatul USR PLUS crede că ar trebui făcut un transfer de credibilitate dinspre BOR spre campania de vaccinare: ”Preoții în principiu, foarte mulți dintre ei fac deja informal acest lucru. Din ce știu, se vorbește, este o temă de discuție în proximitatea bisericilor, dar cred că poate fi făcută și formal, pe o scară mult mai largă și oficial. Cred că ar trebui să participe la campania de informare, prin discurs public, prin înmânarea unor mici broșuri cu informații elementare legate de vaccinare. Cred că ar trebui ca transferul acesta de credibilitate să fie făcut în acest proces foarte-foarte important”.

 
Adrian Wiener, despre rolul BOR în campania de vaccinare