Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România declară persona non grata un oficial din cadrul Ambasadei Federației Ruse

logo_mae_centrat_ro_cv.jpg

Atenționare MAE: Amânați sau evitați călătoriile în Mexic

Activităţile şi acţiunile adjunctului atașatului militar din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București contravin prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961, informează Ministerului Afacerilor Externe.

Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, a fost declarat persona non grata pe teritoriul României, anunță MAE.

Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a domnului Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile sale contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961”, anunță MAE.

Potrivit sursei citate, ambasadorul Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, a fost convocat de ministrul Bogdan Aurescu la sediul MAE pentru a i se se comunica decizia.

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 26 aprilie 2021, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, Valery Kuzmin”, potrivit comunicatului de presă.