Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Premierul Cîțu despre pandemie: Este clar că ceea ce a fost mai greu a trecut

Este clar că ceea ce a fost mai greu a trecut, spune șeful guvernului despre pandemie. Florin Cîțu vrea să vadă în fiecare weekend cât mai multe evenimente legate de vaccinare. În legătură cu zilele de sărbătoare care vin, premierul amintește că regulile sunt simple: este nevoie în continuare de mască, distanțare socială și dezinfectant.

Într-o videoconferință cu prefecții, premierul Florin Cîțu a spus că România e pe o pantă descrescătoare a valului 3, dar în continuare trebuie să fim vigilenți: „Încă nu a trecut acest val 3, dar este clar că ceea ce a fost mai greu a trecut. Avem în față un weekend important în care sărbătorim Paștele, dar și tradiționalul 1 - 2 mai liber, în care oamenii merg în minivacanță”.

Lucrurile sunt simple, spune premierului, regulile nu se schimbă și este nevoie în continuare de mască, distanțare socială și dezinfectant.

În ce privește campania de vaccinare, șeful Guvernului le-a cerut prefecților implicare: „cred că este important să lucrați împreună cu primarii, cu DSP-urile. Aș vrea să văd în fiecare weekend în municipii, în orașe cât mai multe evenimente legate de vaccinare. Trebuie să accelerăm această campanie”.

Florin Cîțu le-a spus prefecților că există dozele necesare de vaccin și campania trebuie „împinsă” în toate zonele României.

După ce trece acest weekend, trebuie să punem toate resursele pe care le avem în a avea o campanie de succes, pentru că nu este un moft, este singura soluție pentru a reveni la normalitate și trebuie să ne implicăm cu toții. Contrar opiniilor pesimiste pe care le aud, eu sunt optimist”, a fost mesajul prim-ministrului.