Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bugetul Capitalei, inițiat de Nicușor Dan, a fost respins de Consiliul General

nicusor_dan_facebook.jpg

Image source: 
Nicusor Dan / Facebook

Bugetul Capitalei a fost respins, miercuri, cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri, după ce consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile „nu sunt realistice”. Reprezentanţi din CGMB susţin că dacă problemna bugetului nu se rezolvă în timp util, Primăria Municipiului Bucureşti riscă să intre în incapacitate de plată.

Consilierii USR PLUS din Consiliul General i-au cerut lui Nicușor Dan să retragă proiectul de buget al Capitalei: „Avem motive să credem că estimările de venituri nu sunt realistice”.

Viceprimarul Horia Tomescu s-a declarat suprins să vadă că bugetul este estimat la 7 miliarde de lei, când toate discuţiile anterioare s-au referit la 4,5 – 5 miliarde de lei. ”Noi vrem să avem un buget realist. Nu este momentul să fim populişti”, aprecia viceprimarul, citat de News.ro.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, s-a împotrivit și a respins criticile aduse de consilierii USR PLUS.

Sunt uluit. Noi am avut un buget. Primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate. Grupurile de consilieri din majoritate au discutat între ele încă de acum șase săptămâni și acum venim și spunem că e un alt buget. Realmente nu se poate așa. Deci în opinia mea toate discuțiile care trebuiau să aibă loc pe buget au avut loc și au fost extrem de civilizate și de constructive și s-au adus îmbunătățiri. Dacă se dorește să mai discutăm pe buget o putem face, dar haideți să ne grăbim să dăm bucureștenilor bugetul pe care-l așteaptă să putem începe investițiile”, a spus Nicușor Dan, transmite Mediafax.

Anterior, consiierii PNL din CGMB au anunțat că susțin propunerea de buget inițiată de Primarul General, Nicușor Dan: „Avem așteptările noastre față de ceea ce trebuie făcut dar nu rezolvăm lucrurile decât lucrând împreună”.