Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rusia interzice intrarea pe teritoriul său a opt oficiali UE

rusia_steag.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Ambasada Rusiei la București

Rusia a impus vineri o interdicție de intrare în țară pentru opt oficiali din Uniunea Europeană, în semn de represalii pentru sancțiunile impuse de UE asupra unor cetățeni ruși, informează Reuters.

Ministerul rus de Externe a precizat că printre cei cărora li se aplică această interdicție se numără Vera Jourova, vicepreședinte al Comisiei Europene și comisar european pentru Valori și Transparență, David Sassoli, președintele Parlamentului Europea și Jacques Maire, membru al delegaţiei Franţei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, transmite Reuters.

Ceilalţi şase sunt Jorg Raupach (procurorul şef al Berlinului), Ivars Abolins (preşedintele Consiliului Media Electronică al Letoniei), Maris Baltins (director al Centrului Lingvistic al Letoniei), Jacques Maire (membru al delegaţiei Franţei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei), Asa Scott (preşedintele Diviziei de Protecţie şi Siguranţă CBRN, Agenţia suedeză de Cercetare pentru Apărare) şi Ilmar Tomusk (directorul general al Inspectoratul pentru Lingvistică al Estoniei).

Uniunea Europeană a impus în martie sancţiuni în cazul a doi ruşi acuzaţi de persecutarea lesbienelor şi gay-ilor în Cecenia. De asemenea, UE a impus în martie sancţiuni pentru patru înalţi oficiali ruşi apropiaţi ai lui Vladimir Putin.