Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Donald Trump și-a lansat propria platformă de comunicare online

site_trump.png

Sursa imaginii: 
donaldjtrump.com/desk

Fostul președinte al SUA Donald Trump a lansat un site de „comunicare” ce va avea un conţinut „direct din biroul” fostului preşedinte american, transmite BBC.

Blocat de Twitter şi suspendat de Facebook şi YouTube după revolta din ianuarie de la Capitoliu, Trump şi-a transmis de atunci mesajele prin comunicate de presă, iar acum noul site https://www.donaldjtrump.com/desk le va găzdui.

Vizitatorii paginii web pot aprecia postările şi le vor putea partaja pe conturile lor de Twitter şi Facebook.

Anunţul a venit cu o zi înainte ca Facebook să decidă dacă îi va interzice permanent lui Trump să aibă un cont.

Consilierul fostului demnitar, Jason Miller, a declarat anterior că o platformă de socializare urmează să fie lansată. „Această nouă platformă va fi mare”, a spus el în luna martie.

Miller a scris marţi pe Twitter că noul site nu este platforma despre care vorbea şi că noi informaţii despre asta vor fi anunţate curând.

Site-ul a fost construit de Campaign Nucleus, companie de servicii digitale creată de Brad Parscale, fost manager de campanie a lui Trump.

Consiliul de supraveghere al Facebook va anunţa miercuri dacă Trump va primi o interdicţie permanentă. Dacă îi va fi permis să revină, Facebook va avea la dispoziţie şapte zile pentru a-și reactiva contul.

Twitter, unde contul lui Trump avea 88 de milioane de urmăritori, i-a blocat permanent accesul, iar YouTube a spus că va reactiva contul fostului preşedinte doar când va constata diminuarea riscului de incitare la violență.