Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Concerte, nunți și botezuri, doar pentru persoanele vaccinate?

florin_citu_gov_ro_1.jpg

Premierul Florin Cîțu
Sursa imaginii: 
Guvernul României / Facebook

Nunțile s-ar putea relua din luna iunie, dacă România atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate, a anunțat miercuri premeirul Florin Cîțu. El a anunțat că va merge în comitetul interministerial de vineri  cu propunerea ca de la 1 iunie să poată fi reluate atât evenimentele private (de genul nunților și botezurilor), cât și cele publice (precum marile concerte) doar pentru persoanele vaccinate.

 

              

”Noi avem certificate de vaccinare, vom face Campionatul European de fotbal în România pentru persoanele vaccinate. Toți organizatorii de evenimente cu care am discutat la Cluj și București au fost de acord să facă evenimentele doar cu persoane vaccinate (…) O propunere pentru vineri: să avem evenimente private doar cu persoane vaccinate, de la 1 iunie”, a spus premierul Florin Cîțu la o conferință de presă.

Vom participa la nunți, botezuri, când ne vom vaccina", a explicat premierul care sunt propunerile care vor fi discutate vineri. Premierul Cîțu a mai spus că altă propunere este ca, de la 1 iunie, în birouri să nu mai fie obligatorie masca dacă toate persoanele din respectiva companie sunt vaccinate.