Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


La Sibiu, Summit-ul Muzical al vaccinării, de Ziua Europei

summit_sibiu.jpg

Maraton de vaccinare, dublat de un maraton artistic în fața Sălii Thalia din Sibiu
Sursa imaginii: 
Facebook/Consiliul Județean Sibiu

Persoanele care doresc să se vaccineze fără programare vor putea face acest lucru într-un eveniment inedit organizat pe esplanada Filarmonicii de Stat din Sibiu. 500 doze de vaccin Pfizer sunt pregătite pentru duminică, 9 mai. Maratonul de vaccinare va fi dublat de un maraton artistic în fața Sălii Thalia.

Summit-ul Muzical al Vaccinării este un eveniment care și-a propus să crească numărul sibienilor care se vaccinează. Pe 9 mai, vaccinare fără programare, doar cu buletinul, la Filarmonica de Stat Sibiu.

"Ți-e dor de călătorii în Europa? De evenimente care fac granițele să dispară, așa cum a fost Summit-ul European găzduit de Sibiu în 2019? Acest lucru va fi posibil doar dacă un procent semnificativ din populație se vaccinează contra COVID - 19. Deocamdată Județul Sibiu are 21.8 % din populație vaccinată cu cel puțin o doză. Deși ocupăm un onorabil loc 5 în țară, știm că mulți dintre noi mai trebuie să se vaccineze până când restricțiile vor putea fi eliminate. Pe 9 Mai, de Ziua Europei, între orele 9.00 și 21.00, te invităm la Filarmonica de Stat Sibiu să pui umărul pentru ca într-un viitor apropiat să putem circula din nou fără restricții, oriunde în lume. Vei avea parte de o experiență inedită de vaccinare, în compania câtorva dintre cei mai îndrăgiți artiști ai Sibiului", arată Consiliul Județean Sibiu într-un comunicat de presă. 

Evenimentul de duminică, 9 mai, este organizat de Consiliul Județean Sibiu împreună cu Filarmonica de Stat Sibiu, Crucea Roșie Sibiu, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și Spitalul CFR. 

Persoanele care doresc să se vaccineze cu prima doză de vaccin Pfizer o pot face fără programare, în foaierul Filarmonicii de Stat Sibiu unde au fost mobilizaţi 6 medici, 16 asistenţi medicali şi 5 registratori medicali, la care se adaugă voluntarii de la Crucea Roşie - 2 medici şi 4 asistenţi. 500 doze de vaccin Pfizer sunt pregătite pentru duminică. Numărul lor va putea fi suplimentat la nevoie, anunță autoritățile locale.

Maratonul de vaccinare va fi dublat de un maraton artistic inedit care se va desfăşura între orele 10 și 21, în aer liber, pe esplanada Sălii Thalia și la care vor participa Teatrul de Balet Sibiu, Academia Forţelor Terestre, Filarmonica de Stat Sibiu, Şcoala Populară de Arte şi Meserii ”Ilie Micu”, Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu, Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului, Radu Nechifor.