Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ședința extraordinară a Consiliului Capitalei pentru aprobarea bugetului

mai_multe_ong_audienta_nicusor_dan_urgenta_imediata.jpg

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan
Image source: 
Facebook/Nicușor Dan

Întrunirea Consiliului General al Municipiului București a fost convocată de primarul Nicușor Dan în urma unor noi discuții în interiorul coaliției privind bugetul Capitalei. Ședința vine la mai bine de o săptămână după cea în care bugetul Capitalei a fost respins, consilierii USR PLUS cerându-i lui Nicușor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile „nu sunt realistice”.

Primarul General, Nicuşor Dan, a convocat vineri, începând cu ora 15.30, sedinţa extraordinară de îndată a CGMB, pentru aprobarea bugetului propriu al Municipiului București pe anul 2021. Evenimentul va avea loc la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, începând cu ora 15,30, informează Direcţia de presă a instituţiei, care precizează că, în contextul situaţiei generate de răspândirea virusului SARS CoV-2, lucrările şedinţei se vor desfăşura online și vor putea fi urmărite pe site-ul instituţiei: http://www.pmb.ro.

Discuțiile de joi seară privind bugetul Capitalei au înregistrat progrese, fiind convenite o serie de ajustări la proiectul de buget, la o formă acceptată de toată lumea, anunță pe Facebook primarul general al Capitalei Nicușor Dan.

Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar și corect pentru a începe investițiile în Capitală și pentru a elimina datoriile și problemele din perioada Firea-PSD. Vom lucra împreună în continuare, inclusiv în perspectiva rectificării din a doua parte a anului, pentru a îmbunătăți abordarea în chestiunile bugetare. Susțin de aceea sporirea solidarității în coaliție, dar și realism maxim în privința chestiunilor dificile. Mulțumesc liderilor și reprezentanților USR PLUS, PNL și PMP pentru contribuția la găsirea unei soluții. E posibilă convocarea în următoarele ore a unei ședințe de Consiliu General, în care vom supune din nou la vot proiectul de buget, cu modificările agreate”, a scris primarul.

Viceprimarul USR PLUS Horia Tomescu a anunțat, tot pe Facebook, că varianta de buget de buget rezultată în urma ultimelor discuții este „cu 1 miliard mai aproape de realitate”.

Să amintim că în 28 aprilie bugetul Capitalei a fost respins cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri, după ce consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile „nu sunt realistice”. Viceprimarul Horia Tomescu spunea atunci că a fost suprins să vadă că bugetul este estimat la 7 miliarde de lei, când toate discuţiile anterioare s-au referit la 4,5 – 5 miliarde de lei.