Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Doar 5 din 33 de candidați la șefia CJAS au luat concursul. A fost unul corect, spune ministrul Sănătății

ioana_mihaila_gov_ro.jpg

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă
Image source: 
Guvernul României / Facebook

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, consideră că examenul pentru ocuparea funcţiilor de conducere în cadrul Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate, care nu a fost promovat de majoritatea candidaţilor, a fost unul corect şi anunţă că vor avea loc noi etape de concurs pentru ocuparea acestor posturi.

După ce după ce doar 5 din cei 33 de candidaţi au promovat examenul pentru ocuparea funcţiilor de director în cadrul Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate, ministrul Ioana Mihăilă a anunţat, sâmbătă, în timpul unei vizite în judeţul Bihor, că vor avea loc, cel mai probabil, noi concursuri, transmite News.ro.  

"Cred că a fost un examen corect, domnul preşedinte s-a asigurat de corectitudinea examenului. Voi avea cu dumnealui o întâlnire şi probabil că vom programa noi sesiuni de examinare, etape de examinare care să se desfăşoare tot aşa, în condiţii clare de corectitudine şi de transparenţă”, a afirmat Ioana Mihăilă, răspunzând unei întrebări. 
Ministrul Sănătăţii a vorbit şi despre situaţia Direcţiilor de Sănătate Publică din teritoriu, ea afirmând în acest context că "trebuie, probabil, să mai ameliorăm modul de funcţionare al DSP-urilor în anumite localităţi”. Conform ministrului, "peste tot în sistemul public este loc şi de mai bine".

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirma, după ce doar 5 din cei 33 de candidaţi care s-au prezentat la proba scrisă a concursului pentru funcţiile de director din Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate au promovat, că organizarea de "concursuri pe bune" reprezintă un început bun. "Mai e mult până departe", consideră Voiculescu. 

Preşedintele CNAS, Adrian Gheorghe, a declarat că doar 33 dintre cei 54 de candidaţi admişi pentru proba scrisă a concursului de directori ai CAS-urilor judeţene s-au prezentat, joi, la examen. Pentru judeţele în care nu au existat candidaţi sau unde posturile nu vor fi ocupate în urma actualului concurs procedura va fi reluată ”în cel mai scrut timp”.

Adrian Gheorghe arăta că au existat 60 de candidaţi care şi-au depus dosarul pentru concurs, iar în urma selecţiei dosarului au fost admişi la proba scrisă 54 de candidaţi.