Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Emanuel Ungureanu (USR PLUS): Cum ar fi să avem un centru de vaccinare în Catedrala Neamului?

emanuel_ungureanu_centru_vaccinare_catedrala_neam.jpg

Emanuel Ungureanu ar vrea o implicare mai mare a Bisericii în campania de vaccinare (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Alexandru Dobre)
Emanuel Ungureanu ar vrea o implicare mai mare a Bisericii în campania de vaccinare (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Alexandru Dobre)

Biserica ar trebui să se implice în campania de vaccinare, pentru că este o chestiune de sănătate publică, declară la RFI deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sănătate: ”Din păcate, nu l-am văzut încă pe Patriarhul Daniel vaccinându-se”.

Emanuel Ungureanu spune că maratonul de vaccinare din București a fost o acțiune foarte reușită, dar insuficientă: ”E nevoie de mult mai mult decât aceste maratoane, e nevoie de o mobilizare exemplară la sate, de caravane ale medicilor care să meargă în sate, e nevoie de primari, de preoți. Din păcate, nu l-am văzut încă pe Patriarhul Daniel vaccinându-se, nu am văzut preoți foarte mulți care să facă acest gest, pentru a îndemna cât mai mult populația în vârstă și cu comorbidități să fie pe primele locuri”.

 

Frica de injecții ține românii departe de vaccinare

 

Deputatul USR PLUS și-ar dori ca Biserica să se implice mai mult în campania de vaccinare: ”Să vă dau un exemplu: în Franța, am văzut centre de vaccinare în tot felul de biserici, am văzut în moschei, în catedrale catolice. Cum ar fi să avem un centru de vaccinare în Catedrala Neamului? Cum ar fi să-l vedem pe Patriarhul Daniel coordonând o asemenea campanie? Până la urmă, influența Bisericii în societate este foarte mare și ar trebui să vedem această implicare pentru o chestiune de sănătate publică”.

 

S-ar putea renunța la mască în birourile în care toți angajații sunt vaccinați. Când am putea scăpa de mască pe stradă?

 

Emanuel Ungureanu atrage atenția că la sate sunt probleme mari cu vaccinarea: ”E nevoie de un efort mare în zona rurală, acolo avem probleme mari cu vaccinarea, avem mari probleme cu informarea cetățenilor și o implicare a Bisericii consistentă în această campanie ar ajuta enorm”.

 
Emanuel Ungureanu, despre maratonul de vaccinare din București și implicarea Bisericii în campania națională de vaccinare