Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Bușoi: Imunitatea de grup nu va fi atinsă, dacă vaccinarea nu crește masiv la sate

Cristian Busoi proiecte Sanatate taiate PNRR.jpg

Cristian Bușoi: PNRR trebuie diminuat cu 2,1 miliarde
Cristian Bușoi: PNRR trebuie diminuat cu 2,1 miliarde
Sursa imaginii: 
Facebook/Cristian Bușoi

Campania de vaccinare din România merge foarte bine, declară la RFI eurodeputatul PNL Cristian Bușoi, președintele Comisiei de Industrie și Cercetare din PE. El spune că vaccinarea ar trebui îmbunătățită în mediul rural.

În opinia lui Cristian Bușoi, campania de vaccinare se desfășoară bine: ”Cred că arată foarte bine. Cel puțin în ultimele zile, am văzut un interes crescut în ceea ce privește vaccinarea. Accesul este mult mai facil și aceste maratoane în care oamenii vin pur și simplu, fără a mai petrece câteva minute, pentru a se înscrie pe o platformă cred că dau rezultate”.

 

Emanuel Ungureanu (USR PLUS): Cum ar fi să avem un centru de vaccinare în Catedrala Neamului?

 

Eurodeputatul PNL atrage atenția că dacă vaccinarea nu accelerează în orașele mici și la sate, obiectivul imunizării colective nu va fi atins la finalul verii: ”Eu am o îngrijorare și am discutat-o și cu colegii mei din coaliția de guvernare, am discutat și cu premierul care și dumnealui este evident preocupat și se caută soluții în primul rând pentru a crește ritmul de vaccinare în orașele mici și în mediul rural. Aici se încearcă mobilizarea medicilor de familie, pentru că în mediul rural e destul de complicat să deschidem centre de vaccinare sau să facem acțiuni de tipul drive-through (...). Marea provocare în opinia mea este să convingem oamenii din mediul rural și cei din orașele mici să o facă și acolo e nevoie de medicii de familie, avem nevoie de primari, chiar și de implicarea Bisericii, dacă doresc să promoveze ideea de vaccinare și altor lideri de opinie din mediul rural, care sunt ascultați de cetățeni (...). Fără o creștere masivă a ratei de vaccinare în mediul rural și în orașele mici, nu ne vom putea atinge țintele ambițioase pe care le avem și nu vom putea ajunge la imunitatea de grup, pentru a putea să relaxăm total lucrurile”.

Cristian Bușoi se declară însă optimist în privința evoluției campaniei de vaccinare. 

 

Starea de alertă, prelungită. Interdicția de participare la pelerinaje și procesiuni religioase, eliminată

 
Cristian Bușoi, despre campania de vaccinare și imunizarea la sate