Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fâșia Gaza: Hamas anunţă că a lansat peste 130 de rachete spre Tel Aviv

hamas.jpg

Sursa imaginii: 
lecourrierdelatlas.com

Gruparea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat mai mult de 130 de rachete în direcţia orașului israelian Tel Aviv, unde toată ziua au sunat sirenele, anunță France Presse.

Mișcarea Hamas a indicat că a lansat atacurile ca o replică față de distrugerea de către armata israeliană, în Gaza, a unei clădiri cu 10 etaje, imobil în care se aflau birouri ale unor lideri ai mişcării armate palestiniene.

Poliția israeliană a comunicat, deocamdată, un singur deces cauzat de tirurile de rachete de marți.

Totodată, un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene a declarat pentru AFP că un autobuz fără călători a fost lovit de o rachetă în oraşul Holon.

Amintim, de luni seara şi înainte de atacul în direcţia Tel Aviv, aproximativ 480 de rachete au fost lansate de diferite grupuri palestiniene din Fâşia Gaza spre Israel, potrivit armatei israeliene. Aceste lovituri aeriene s-au soldat până acum cu doi morţi şi zeci de răniţi.

Aceste atacuri aeriene asupra Fâşiei Gaza, lansate în răspuns la primele tiruri cu rachete de luni, au ucis cel puţin 28 de persoane, între care zece copii, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza. Comandanţi ai Hamas şi ai Jihadului Islamic, al doilea grup armat islamist din enclavă, au fost ucişi în aceste atacuri, conform acestor mişcări palestiniene.

Autoritățile de la Tel-Aviv au suspendat zborurile de pe aeroportul internațional „Ben Gourion”.

În fața escaladării acestor conflicte, SUA au avertizat Israelul și palestinienii să evite victimele "profund regretabile" din rândul civililor.