Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul Sănătăţii chemat în Parlament, pentru a prezenta situaţia deceselor din cauza COVID-19

Ioana Mihaila ridicare restrictii Covid.jpg

Ioana Mihăilă, critici la adresa lui Alexandru Rafila
Ioana Mihăilă, critici la adresa lui Alexandru Rafila
Sursa imaginii: 
Facebook/Guvernul României

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, va parcicipa, luni, în Parlament, la „Ora Guvernului”, pentru a prezenta raportul preliminar privind decesele COVID-19, anunță liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă a fost chemată de PSD în plenul de lunea viitoare al Camerei Deputaţilor, de la ora 16.00, la „Ora Guvernului”, pentru a prezenta situaţia deceselor din cauza COVID-19. Solicitarea a fost aprobată miercuri de către Biroul permanent al forului legislativ, scrie News.ro. Camera Deputaţilor şi Senatul au respins, în plenul reunit de marţi, cererea pentru înfiinţarea comisiei de anchetă cerută de către social-democraţi.

La solicitarea PSD, ministrul Sănătăţii va veni luni în Parlament să prezinte raportul preliminar privind decesele de COVID-19. Românii au dreptul să ştie adevărul. Familiile care şi-au îngropat apropiaţii, bolnavii cronici lipsiţi de tratamente sau intervenţii medicale de specialitate, toţi cei care au suferit ca urmare a deciziilor luate de autorităţi trebuie să ştie adevărul! Tot adevărul!
 «Transparenţii» care au votat ieri – în mod ruşinos! - împotriva înfiinţării Comisiei de anchetă privind pandemia au datoria morală să ofere răspunsuri, iar vinovaţii trebuie să plătească!
”, a scris Marcel Ciolacu. 

Senatorii şi deputaţii PSD au organizat marți un protest pentru a-i convinge pe colegii din majoritatea parlamentară să voteze în şedinţa comună a celor două Camere constituirea Comisiei de anchetă privind datele despre pandemia de COVID-19. Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat că demersul PSD este bazat pe declaraţiile fostului ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu referitoare, între altele, la numărul de decese.