Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cîțu: Fără mască în aer liber și fără restricții de circulație pe timpul nopții, din 15 mai

catu.jpg

Florin Cîțu. Sursa foto: guv.ro/FB

Ridicarea carantinei de noapte și eliminarea obligativității măștii în aer liber, cu unele excepții sunt câteva dintre măsurile de relaxare care intră în vigoare din 15 mai.

Premierul Florin Cîțu:

  • Se elimină restricțiile referitoare la portul măștii în spații deschise, neaglomerate. Se poartă masca în piețe, talciocuri, transport în comun, loc de muncă etc.
  • Se elimină restricțiile de circulație pe timp de noapte și restricțiile privind programul operatorilor economici.
  • În spațiile deschise competițiile sportive vor avea loc cu maximum 25% din capacitatea publicului, dar doar pentru cei vaccinați, prezintă un test PCR nu mai vechi de 24 de ore.
  • Se permite organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pt adulți cu un număr de participanți cu max. 50 de persoane în interior și 200 persoane în exterior cu respectarea distanțării.
  • Se permite activitatea în spații închise ale sălilor de sport cu capacitatea de max. 50%.

Sunt măsuri până la 1 iunie. Vor urma și altele. Iar unele vor fi relaxate, spre exemplu numărul de spectatori.

Relaxarea măsurilor şi calendarul concret pentru fiecare etapă au fost discutate în Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate şi în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, iar de la ora 20.30 Executivul s-a reunit în ședință pentru a actualiza Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă.