Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Florin Cîţu: PNRR nu are de ce să treacă prin Parlament fiindcă este un proiect al Guvernului

florin_citu_gov_ro_1.jpg

Premierul Florin Cîțu
Image source: 
Guvernul României / Facebook

Premierul a declarat, vineri seară, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu are nevoie de votul parlamentarilor, deși este un proiect pentru întreaga ţară și ar putea fi prezentat în fața Legislativului, scrie News.ro.

Prim-ministrul Florin Câțu a făcut aceste declarații după ședința de Guvern de vineri seară:

PNRR nu are de ce să treacă prin Parlament, este un proiect al Guvernului. Un lucru pe care putem să îl facem este să prezentăm românilor, în Parlamentul României, forul legislativ al României, PNRR. Este un lucru pe care putem să îl facem, dar nu are de ce să treacă prin Parlament, nu este nevoie de niciun vot, nu este nevoie de dezbatere”.

Premierul a apreciat că ”este important ca românii să vadă acest PNRR transparent, deschis”.

Dacă este nevoie, mergem cu el în Parlamentul României”, a mai afirmat Cîțu.

Amintim, Marcel Ciolacu a anunţat vineri că a fost sunat de către premierul Florin Cîţu, iar discuţia a avut în vedere stabilirea unei întâlniri săptămâna viitoare pentru a vorbi despre principiile şi mecanismele cele mai bune pentru abordarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Liderul PSD a adăugat că este salutară decizia premierul de a prezenta PNRR în Parlamentul României şi îi va propune şefului Guvernului să îi pună la dispoziţie toţi specialiştii PSD de care are nevoie pentru a fi finalizat acest plan.