Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dan Barna la RFI: Guvernul pregătește materiale de comunicare privind vaccinarea

Dan Barna USR PLUS motiune cenzura PSD.png

Dan Barna, optimist că moțiunea de cenzură a PSD va trece (Foto: arhivă RFI)
Dan Barna, optimist că moțiunea de cenzură a PSD va trece (Foto: arhivă RFI)

Scenariul cel mai probabil privind evoluția pandemiei Covid-19 în România este ca lucrurile să continue să se îmbunătățească, iar bilanțul infectărilor să scadă, declară la RFI vicepremierul Dan Barna. El precizează că Executivul pregătește ”materiale de comunicare” pentru a încuraja populația să se vaccineze, mesaje care ”apoi să fie distribuite de fiecare în bula lui”.

Dan Barna spune că ”scenariul cel mai probabil este, dată fiind și perioada de vară, ca lucrurile să continue să se îmbunătățească, cifrele să scadă (...), dar lucrul acesta se poate întâmpla în două condiții: în măsura în care restricțiile existente, cele legate de masca la interior, de exemplu, distanțarea și toate celelalte sunt respectate și într-o egală sau poate și mai importantă măsură creșterea numărului persoanelor care se vaccinează”.

Întrebat cum va fi accelerat ritmul vaccinării, în condițiile în care mai puțin de jumătate din cifra zilnică reprezintă persoane aflate la prima doză, vicepremierul a răspuns: ”Faptul că avem o medie de 100.000 de vaccinuri pe zi este un lucru bun și important, dat fiind că am pornit de la câteva mii și cifrele au tot crescut. Este clar o necesitate și se întâmplă lucrul acesta chiar în aceste zile, deja, de câteva săptămâni, de schimbare a strategiei campaniei naționale de vaccinare, adică în momentul de față campania de vaccinare trebuie să meargă mult mai aproape de cetățean, mult mai aproape de ușa și poarta omului (...) și lucrul acesta se întâmplă, ajungând cu mesajul aproape de poarta lor. Așa cum în campania electorală, primarii și consilierii mergeau din poartă în poartă și le cereau cetățenilor să-i voteze, tot așa, le-am cerut colegilor primari, prefecților, să meargă din nou din poartă în poartă ei și colegii lor și să le spună oamenilor nu votează-mă, ci vaccinează-te”.

 

Răzvan Cherecheș: Ritmul vaccinării va scădea din cauza relaxărilor/Valul patru, la toamnă

 

Cîțu, despre organizarea marilor festivaluri: Se va putea vorbi doar după 1 august

 

Turism în Europa: speranțe de redresare sunt, dar situația sanitară rămâne incertă

 

Întrebat dacă va exista o campanie oficială de comunicare pe tema vaccinării anti-Covid, Dan Barna a precizat: ”În aceste zile, se lucrează și la nivelul Guvernului la materiale de comunicare, care apoi să fie distribuite de fiecare în bula lui, ca să spun așa, suntem o lume de bule acum, este un mesaj unitar, integrat, care are exact această componentă de încurajare și de informare asupra vaccinului și a utilității acestuia și personale și sociale, evident (...). Distribuite în spațiul media, prin toate instrumentele prin care informația ajunge la cetățeni”.

 
Dan Barna, despre scenariile privind evoluția pandemiei, după relaxarea restricțiilor din 15 mai