Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vicepremierul Dan Barna: Avem în vedere o prezentare a PNRR în Parlament, dar nu un vot

Dan Barna dosar DLAF mizerie.jpg

Dan Barna spune că dosarul de la DLAF este o mizerie revoltătoare (Foto: arhivă RFI)
Dan Barna spune că dosarul de la DLAF este o mizerie revoltătoare (Foto: arhivă RFI)

PNRR va fi trimis la Bruxelles până la finalul lunii, declară la RFI vicepremierul Dan Barna. El afirmă că mesajele de la Comisia Europeană sunt pozitive și că lucrurile arată foarte bine. Vicepremierul precizează de asemenea că Planul Național de Redresare și Reziliență nu va fi supus votului în Parlament.

Dan Barna spune că mesajele de la Bruxelles față de PNRR sunt bune: ”Mesajele sunt pozitive. Suntem în momentul de față în etapa în care săptămâna aceasta și probabil câteva zile la începutul săptămânii viitoare avem întâlnirile la nivelul cabinetului meu de coordonare cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea și miniștrii de linie, cei care au proiecte în PNRR, tocmai pentru a avea detaliile la actuala structură. Mesajul care a fost agreat și de premierul Cîțu și de Cristian Ghinea la Bruxelles este acela că România va angaja toate cele 29,2 miliarde de euro alocați, cota corespunzătoare țării noastre, deci practic vorbim despre întreaga sumă, s-a agreat un pachet de reforme (...). În momentul de față, suntem practic în finisarea și detalierea proiectelor care sunt sub această umbrelă a PNRR. Până la finalul lunii va fi trimis Programul acolo și din mesajele care există în momentul de față, lucrurile arată foarte bine”.

 

Dan Barna la RFI: Guvernul pregătește materiale de comunicare privind vaccinarea

 

PNRR: Fără reforme nu va exista finanțare

 

PNRR pe înțelesul tuturor. Dacă-i verde și digital, proiectul primește finanțare

 

Vicepremierul declară că PNRR nu va fi supus votului în Parlament, dar precizează că va exista o prezentare a documentului în fața Legislativului: ”Nu există pe legislație și pe cadrul normativ european, legea e foarte clară, care sunt relațiile României cu structurile europene, nu este o chestiune de vot în Parlament, dar avem în vedere și considerăm că este firesc lucrul acesta, avem în vedere o prezentare a Programului în Parlament. Colegul meu Cristian Ghinea a fost de mai multe ori la comisia de specialitate din Parlament, prezentând etapele de lucru la momentul acela ale Programului. Acum o să fie o prezentare și a formei finale pe care o vom transmite la Bruxelles”.