Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Viorica Dăncilă, angajată consilieră a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu

viorica_dancila_psd_sondaje.jpg

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă
Image source: 
PSD

Viorica Dăncilă, fost premier PSD şi candidat la alegerile prezidenţiale, va ocupa în cadrul BNR funcţia de consilier pe strategia de sustenabilitate şi energie verde.

Viorica Dăncilă, fost premier al României și fost președinte PSD, a fost numită consilier de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, au declarat pentru Mediafax surse oficiale din Banca Națională a României. Pentru angajarea în corpul consilierilor, Viorica Dăncilă a depus un dosar şi a susţinut un interviu.

Inițial, Antena 3 a anuțat că Viorica Dăncilă urmează să înceapă programul de la data de 1 iunie.

Fostul premier PSD şi candidat la alegerile prezidenţiale va ocupa în cadrul BNR funcţia de consilier pe strategia de sustenabilitate şi energie verde.

Viorica Dăncilă l-a susținut pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la șefia BNR în 2019, în ciuda faptului că Liviu Dragnea voia instalarea unei alte conduceri la banca națională, scrie G4Media.ro. De asemenea, în scandalul repatrierii rezervei de aur a BNR, Dăncilă a semnat un punct de vedere al guvernului în care arăta că orice modificare a statutului BNR – ceea ce era cazul cu legea promovată de Liviu Dragnea –  trebuie avizată de Banca Centrală Europeană.