Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ionuț Moșteanu (USR PLUS): PNRR nu poate fi modificat după cum vrea PSD

Ionut Mosteanu USR masuri sociale demisie Dacian Ciolos.jpg

Ionuț Moșteanu se așteaptă la o modificare peste noapte a Codului Fiscal
Ionuț Moșteanu se așteaptă la o modificare peste noapte a Codului Fiscal
Sursa imaginii: 
Facebook/Ionuț Moșteanu

Ideea că un program național complex, cum este PNRR, poate fi negociat de 466 de parlamentari este absurdă, declară la RFI liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu. Reacția sa vine în contextul în care PSD a cerut ca Planul Național de Redresare și Reziliență să fie adus în fața Parlamentului.

Premierul Florin Cîțu se întâlnește joi cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru a discuta despre PNRR. Social-democrații au cerut ca documentul prin care România ar urma să primească aproape 30 de miliarde de euro să fie prezentat în Parlament. Marcel Ciolacu va fi însoțit la discuția de joi de reprezentanți ai mediului de afaceri și ai sindicatelor.

Liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu, spune că ”opțiunea de a prezenta în Parlament PNRR-ul este a premierului. Nu este obligat să facă asta. PNRR-ul va fi negociat și aprobat de către Guvern și de altfel nici nu s-ar putea altfel, pentru că ideea că un program național complex, cu multe proiecte, poate fi negociat de 466 de parlamentari este absurdă”.

 

Marius Budăi: PSD va intra în grevă parlamentară, dacă PNRR nu va trece prin Legislativ

 

Vicepremierul Dan Barna: Avem în vedere o prezentare a PNRR în Parlament, dar nu un vot

 

PNRR: Fără reforme nu va exista finanțare

 

Parlamentarul crede că PNRR nu ar trebui modificat, dacă apar obiecții ale PSD: ”Nu poate fi modificat după cum vrea PSD-ul sau după cum vreau eu sau alt parlamentar. Este o negociere complexă, cu mai mulți pași. Au fost foarte multe consultări cu toată societatea, cu toți actorii din societate, la începutul acestui an”.