Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ionuț Moșteanu (USR PLUS): Angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR, o opțiune rușinoasă

ionut_mosteanu_viorica_dancila_bnr.jpg

Viorica Dăncilă s-a angajat la BNR (Sursa foto: Facebook/Viorica Dăncilă)
Viorica Dăncilă s-a angajat la BNR (Sursa foto: Facebook/Viorica Dăncilă)

Viorica Dăncilă este unul dintre ultimii oameni care ar putea deschide uși la Bruxelles, nu vorbește engleza și a avut un singur raport ca europarlamentar, în nouă ani, declară la RFI liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu. Fostul premier PSD a devenit consilier la Banca Națională a României (BNR), pe motiv că ar putea deschide uși la Bruxelles.

Ionuț Moșteanu critică numirea fostului premier Viorica Dăncilă consilier la BNR: ”Inițial, toți am crezut că e o glumă, dar e o știre foarte tristă și din punctul meu de vedere, o opțiune rușinoasă a BNR-ului, pentru că e o instituție care trebuie să se bazeze pe prestigiu, să-și țină o credibilitate solidă în fața românilor și a partenerilor externi. Or când faci genul ăsta de angajare, nu știu ce pot să spun mai mult. Noi am cerut o reevaluare a acestei opțiuni a BNR-ului și credem că ar fi absolut necesară, pentru a reda credibilitatea acestei instituții esențiale pentru România”.

 

Viorica Dăncilă, angajată consilieră a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu

 

Ludovic Orban, întrebat ce o recomandă pe Viorica Dancilă la BNR: Vocea și talentul

 

Se clatină și ultima redută, BNR

 

În opinia deputatului USR PLUS, ”Viorica Dăncilă este unul dintre ultimii oameni care ar putea deschide uși la Bruxelles, dânsa nu vorbește engleza, a avut un singur raport ca europarlamentar, în nouă ani de zile, am văzut care sunt limitele dânsei”.

 
Ionuț Moșteanu, despre angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR