Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fenechiu: Cred că PNRR nu va fi prezentat în Parlament. Nu ne temem de o moțiune de cenzură

Daniel Fenechiu PNL pensii PSD.jpg

Daniel Fenechiu respinge criticile PSD la adresa PNL: Abordarea PSD rupe punți în coaliție
Daniel Fenechiu respinge criticile PSD la adresa PNL: Abordarea PSD rupe punți în coaliție
Sursa imaginii: 
Facebook/Daniel Fenechiu

Coaliția este solidă și nu are motive serioase de îngrijorare în privința moțiunii de cenzură pe care intenționează să o depună PSD, spune la RFI senatorul PNL Daniel Fenechiu. El precizează că din informațiile sale, PNRR nu va fi prezentat în Parlament, așa cum cer social-democrații.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat joi la Antena 3, după întâlnirea cu premierul Florin Cîțu, că formațiunea sa va înainta o moțiune de cenzură, după ce Guvernul va depune PNRR la Bruxelles. Liderul social-democrat spune că va căuta sprijin parlamentar la AUR.

Daniel Fenechiu nu are emoții în privința moțiunii de cenzură: ”N-ar trebui să-mi dea emoții această moțiune, din argumente care eu cred că sunt evidente. Pe de o parte, coaliția guvernamentală este una solidă, care beneficiază de o bună majoritate de cel puțin 40-50 de parlamentari, dacă adăugăm și voturile care ne vin în mod constant de la minoritățile naționale, probabil că avansul pentru politicile guvernamentale se duce undeva spre 55-60 de voturi. Pe de altă parte, am constatat că și în PSD și în AUR există parlamentari care pun mai presus de orice rațiunea și care în anumite momente nu au participat la acest gen de demersuri exclusiv politice, politicianiste și populiste, ci au preferat să nu vină, fie nu au votat. Nu văd nici un motiv serios de îngrijorare în această moțiune, care e o cutumă parlamentară”.

 

Marius Budăi: PSD va intra în grevă parlamentară, dacă PNRR nu va trece prin Legislativ

 

Vicepremierul Dan Barna: Avem în vedere o prezentare a PNRR în Parlament, dar nu un vot

 

PNRR: Fără reforme nu va exista finanțare

 

Întrebat dacă în perspectiva Congresului PNL, vor exista parlamentari liberali care vor vota moțiunea de cenzură, senatorul a răspuns: ”Să știți un lucru: PNL este un partid solid și discuțiile care există în interiorul partidului rămân în interiorul partidului”.

 

Va fi prezentat PNRR în Parlament?

 

Daniel Fenechiu spune că PNRR nu va fi adus în Parlament, așa cum cere PSD: ”Din informațiile pe care le am până în momentul acesta, eu fiind în circumscripție la Bacău, nu dețin detalii de ultimă oră, însă știu că decizia cel puțin cum o cunosc eu este aceea de a nu prezenta PNRR în Parlament. În Parlament probabil că va veni proiectul subsecvent PNRR-ului, de rectificare bugetară și prin urmare cred că nu vom avea în Parlament PNRR-ul. Eu chiar apreciez că este corect ca PNRR-ul să nu vină în Parlament. În contextul în care atât PSD, cât și AUR sunt în momentul de față într-o activitate evident antiguvernamentală, politicianistă, venirea PNRR-ului în Parlament nu ar face altceva decât să genereze o serie de discuții, care vor fi puerile din perspectiva posibilității modificării PNRR-ului, întrucât coaliția are majoritate, dar care ar putea afecta imaginea PNRR-ului și imaginea Guvernului. La dezbaterea bugetului de stat se fac o sumedenie de amendamente, prin care partidele de Opoziție încearcă să arate cât sunt de atașate de comunitățile care au trimis parlamentarii în Parlament. Același lucru s-ar întâmpla și la dezbaterea PNRR-ului, ar fi un concurs de amendamente, ca să ducem bani la drumul nu știu care, să facem școala nu știu care și acest lucru ar afecta în opinia mea atât imaginea PNRR, cât și seriozitatea statului român”.

 
Daniel Fenechiu, despre PNRR și moțiunea de cenzură a PSD